„Lezárás, elengedés, újrakezdés” – Ezzel a címmel tartott nagy sikerű előadást dr. Almási Kitti a Fesztiválkatlan Teátrumában június 8-án, pénteken.

 

„Az emberek szenvednek a magánéletük során” – mutatott rá dr. Almási Kitti. „Vagy nem tudják megoldani a jelenlegit, vagy lezárták azt, és nagy reményekkel nekivágnak egy újnak, azonban újra, és újra hasonló problémákba ütköznek” – folytatta. „Amíg az előző kapcsolatot érzelmileg nem zárjuk le, addig ez nagyon meghatározza az új partnerkeresésben mutatott attitűdünket” – hangsúlyozta a szakember.

 

Hogyan látja a manapság oly divatos online ismerkedési formákat? – tettük fel a kérdést a több kiváló könyv (Hűtlenség, Bátran élni) írójának.

 

Vannak előnyei és hátrányai is. Írásban eleinte könnyebb a beszélgetés, kialakulhatnak barátságok is, sokkal több ember közül válogathatunk. Ugyanakkor nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy kizárólag írásban tartják a kapcsolatot, rettegnek a személyes találkozástól. Ráadásul álinformációkkal (például életkor, külső jegyek) is találkozhatunk. Vannak, akik évek óta ezt a sportot űzik, és idealizált fantomkapcsolatokban élnek” – zárta a klinikai szakpszichológus.

 

A Fesztiválkatlan következő eseménye Kepes András előadása lesz a Teátrumban, június 22-én, pénteken 18 órától. A téma a nemi szerepekről, a házasságról, a hűtlenségről, a hűségről szól majd.

 

Dr. Fintor Gábor
ügyvezető igazgató