Élményekben gazdag programokkal – előadásokkal, koncertekkel – folytatódott a jubileumi évad.

A feleség negyvennél kezdődik címmel mutatta be „házasságjavító” komédiáját a Fórum Színház (július 16-án). A Fesztiválkatlan jubileumi évadjának részeként a Paulay Ede Színház színültig megtelt nézőkkel az igazi sztárparádét felvonultató darabban.

Beleznay Endre, aki amellett, hogy társrendezője és főszereplője is az előadásnak, fordítóként is közreműködött.

– A fordítói bravúrom, hogy a darab eredeti angol címe is ez – mondta humorosan a Katlan Stábnak adott interjújában Beleznay. Hozzátette, fontos hogy népszerű színészek szerepelnek benne és az, hogy Ray Cooney írta, ami garantálja a sikert. Úgy fogalmazott, a darab ugyan vicces, de a mindennapi emberek gondjait dolgozza fel.

Az előadás másik rendezője Németh Kristóf, aki producerként is közreműködik a színpadi szerepe mellett.

– Nagyon sok színház létezik a világban és Magyarországon is. Mi az olyan szórakoztató színházban hiszünk, ami magas minőségben mutatja be a darabot, legyen ez igaz a díszletre, a jelmezekre vagy a szereposztásra – szögezte le Németh Kristóf. Hozzátette, sokan vannak, akik egy nyáreste önfeledt szórakozásra vágynak úgy, hogy azt a kedvenceikkel tölthetik el.

– A darabban olyan színészek játszanak, akiket a televízióból, filmekből ismerhetnek vagy hallhatják hangunkat rádióban, szikronban. Szerintem mi vagyunk az utolsó generációk egyike, akinek megadatott még az a fajta népszerűség, amit egy színész el tud érni Magyarországon – zárta Németh Kristóf.

A Neoton Família Sztárja is felléptek a Fesztiválkatlan idei jubileumi évadjában (július 19-én). A kultikus formáció népszerűsége töretlen, dalaikon pedig generációk nőttek fel.

Csepregi Éva a Katlan Stábnak adott interjújában arról beszélt, hogy mindig is olyanoknak akartak zenélni, amilyenek ők maguk: egyszerű és hétköznapi emberek. Azt mondta a dalszövegeik is mindig valami érdekes dolgokról szólnak, legyen az irodalom vagy akár történelem.

A hazai sikerek mellett a Neoton külföldön is sok elismerést bezsebelt, Japánban például egy több mint negyvenállomásos turnét adtak.

Végvári Ádám pedig arról beszélt, hogy nehéz egy másfél órás koncertbe belesűríteni mindazt, ami maga a Neoton Família.

A koncertet követően DJ Dominique szórakoztatta a Fesztiválkatlan közönségét az after partyn.

A tavalyi teltházas koncertje után idén is megtöltötte a teátrumot Kalap Jakab (július 20-án). A legkisebbek körben népszerű előadó azonban nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is szórakoztatta poénokkal.

– Mi végülis ugyan azt visszük színpadra, amit otthon is csinálunk. A családi körben ott vannak a felnőttek és a gyerekek is, egymásnak is bohóckodunk, aztán ami megtetszik, azt beépítjük a műsorba – mondta el a Katlan Stábnak „Kalap Jakab”, azaz Jakab Zsolt. Hozzátette, rengeteg dal van a fiókban is, amit még nem vettek elő. – Persze fontos az is, hogy egy-egy dalt mennyire kedvel a közönség, amit a visszajelzésekből és online platformokról szűrnek le – árulta el.

Az Apostol Musical, avagy Nem tudok élni nélküled című előadást is láthatta a közönség (július 20-án). A darab a mondhatni már ismert és sikeres sémára épülve ragadja magával a közönséget: egy könnyed, vicces és szerelmes történet, egy népszerű zenekar dalaival megfűszerezve.

Szabó P. Szilveszter és Simánfalvy Ágota „vezetése” mellett számos tehetséges fiatal színész is szerepet kapott az előadásban. Utóbbi szerint a darab titka annak kedves humora és persze a zenék.

– Elég sok musicalban játszottam a pályám során, legyen az klasszikus musical, operett vagy zenés játék. Most az Apostol együttes slágereit picit átírva és zeneileg átformálva a karaktereinkre húztuk. Kórus vagy duett formában énekljük a dalokat, a tercet vagy a quartettet.

Gábor Márkó a Katlan Stábnak adott interjújában arról mesélt, hogy az ő karaktere nem feltétlen a legpozitívabb szerep. A dalok kapcsán pedig azt mondta, jobban beleásva magát az Apostol munkásságába megértette, hogy miért is töltött meg a zenekar még a kétezres évek elején is arénákat a koncertjeikkel.

Fotó: Tokaj Fesztiválkatlan/Erdős József