Az újesztendő napját a világon szinte mindenütt zenével köszöntik. A tokaji újévi gálán az idén Johann Strauss polkáin és keringőin kívül az operett gyöngyszemei csendültek föl, a musical kedvelői pedig a legismertebb dalokban is gyönyörködhettek. Az eseményt a Paulay Ede Színház 10 éves évfordulójára szervezte meg Tokaj Város Önkormányzata és a Fesztiválkatlan Kft.

 

2008-ban adtuk át a Paulay Ede Színházat, amikor még a megyei közgyűlés elnöke voltam” – kezdte nyilatkozatát Koncz Ferenc, térségünk országgyűlési képviselője. Majd folytatta: „Paulay Ede a felvidékhez kötődik, Sátoraljaújhelyen, Kassán járt iskolábaNagyon fontosnak tartottam, tartom ma is, hogy vidéken is legyenek színházak. A magyar nemzet kultúrájában nagyon erős, oda kell figyelni nagyjainkra, azokra az emberekre, akiknek a nyelvünket, a műalkotásokat köszönhetjük, vagyis azt, ami a kulturális identitástudatunkat meghatározza. Ebben a vidéki színházaknak különösen jelentős a szerepük.

 

Az eseményen Posta György, Tokaj város polgármestere tartott ünnepi beszédet, melyben kiemelte: „Tokaj nagyon sok művészt ihletett meg. Tokaj szimbólum, kulturális érték. Ezért is fontos, hogy kultúrához kapcsolódó intézményeket működtessünk. Úgy gondolom, a város ebben élen jár térségünkben.

 

Az ünnepi koncert keretein belül fellépett Csonka Zsuzsanna, Vágó Zsuzsi, Egyházi Géza, Mészáros Árpád Zsolt, Hegedűs Valér zongoraművész, és a PRO MUSICA kamarazenekar.

 

Az újévnek vannak hagyományai, amit a műsor összeállításánál figyelembe vettünk, ugyanakkor vannak kihagyhatatlan dalok is, amik szinte mindig szerepelnek a repertoárban” – árulta el Csonka Zsuzsanna énekesnő.

Azért is volt érdekes a műsor, mert két olyan dalt is énekeltem, amit nem szoktam” – hangsúlyozta Egyházi Géza színész, aki hozzátette azt is, hogy mind a két fent jelzett műfajban otthonosan érzi magát.

Az, hogy nemcsak az „anya színházamban” léphetek fel, hanem rendszeresen járom az országot, fantasztikus érzés. Öröm számomra a művészetet képviselni, musical dalokat énekelni itt Tokajban, az újév első napján” – mondta Vágó Zsuzsi színésznő.

A zene, az érzelem és az egészség között párhuzamot lehet vonni. A zenén keresztül sokkal közelebb tudunk kerülni egymás érzékszerveihez. Nem szeretem a rajongó kifejezést, számomra színházat és művészetet kedvelő emberek vannak, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápolok”– árulta el Mészáros Árpád Zsolt művész.

 

Bízunk benne, hogy az újévi gálával újabb hagyományt indítottunk el Tokajban. Ennek fényében kívánunk kedves Közönségünknek sikerekben, minőségi kulturális értékekben gazdag, boldog új esztendőt!

 

Dr. Fintor Gábor

ügyvezető