Újra megtöltötte koncertjén a Tokaj Fesztiválkatlan nézőterét a Kossuth- és Liszt-díjas előadóművész, ZORÁN. A 2017-es teltházas koncertjéhez hasonlóan az idei szezonzáró estjére is rengetegen voltak kíváncsiak.

– 2023-ban Tokaj 950 éves lett. A Fesztiválkatlan kiemelt célja volt ennek méltó megünneplése az általunk szervezett rendezvényekkel – mondta a koncert előtt dr. Fintor Gábor intézményvezető. Majd így summázott:

 – Az idén rekordszámú nagyszínpadi produkciót szerveztünk, és több mint harmincezer látogatót köszönthettünk. A Mamma Mia! musicalt a Madách Színház két estén is teltházas közönség előtt játszotta. Az ünnepségsorozat másik csúcspontja volt az István, a király rockopera jubileumi koncertváltozatának bemutatása, szintén két alkalommal is teltház előtt.

Így a „Tokaj 950 éves” jubileumi év programjai, rendezvényei egyértelműen sikeresnek mondhatók. Ezt bizonyítják a számok, de legfőképpen a nézők visszajelzései.

A  Fesztiválkatlan vezetője örömmel tudatta, hogy jövőre jubilál az intézmény, hisz 10 éves lesz a Katlan

Zorán koncertje igazi ünnep lett, állva tapsolt a nagyszámú közönség

– Kellemes emlék maradt számomra a hat évvel ezelőtti tokaji koncertem. Ezért gondoltam, hogy azzal köszöntöm a Fesztiválkatlan közönségét, hogy remélem, most is sikerül egy olyan jó bulit összehozni, mint a 2017-es volt. Persze ez elsősorban rajtunk múlik, de nyilván ez egy interaktív műfaj, ahol a közönség aktív közreműködésére is számítunk – mondta közönségének  Zorán, aki az idei szezon záróelőadását tartotta Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadán. A nézők pedig valóban hálásak voltak, a meghitt hangulatú, a Zoránra jellemző profizmussal megtartott koncertet, az előadót, a zenekart sokáig tartó tapssal ünnepelték.

A zárókoncert igazi csemegéket tartogatott, hisz a legismertebb dalok mellett ritkábban játszott kincsek is elhangzottak. Az idén 81 éves művésznek ebben az évben jelent meg két dupla CD-s válogatásalbuma mintegy hetven dallal az elmúlt ötven év felvételeiből.

– Én magam is rácsodálkoztam erre a számra, hogy ilyen sok dalt választottak ki a munkámból. Állítólag jól is fogynak a hanghordozók, keresik a vendégek a koncertek után is. Számomra mindez jóleső érzés – tette hozzá Zorán.

A Tokaj Fesztiválkatlan idei szezonja tehát véget ért. Eddig ebben, a kilencedik évadban szerveztük a legtöbb nagyszínpadi előadást. Teltházakban is bővelkedett az évad, így bízhatunk benne, hogy az idei év kiváló ráhangolódás volt a jövő évi jubileumi szezonra.

Fotók: Erdős József/Tokaj Fesztiválkatlan