A számos címmel kitüntetett (Liszt Ferenc-díj, ArtisJus-díj) Hollerung Gábor vezénylete alatt 300 tagú zenekar és énekkar keltette életre a legendás amerikai filmszerző – John Williams – legismertebb dallamait a Fesztiválkatlanban, június 25-én, szombaton.
Felcsendültek többek között az E.T., az Indiana Jones, a Harry Potter, a Jurassic Park, a Hook és a Star Wars összes részének dallamai. Az Oscar-díjas filmslágereket a közönség szeretettel és vastapssal fogadta, „jutalmazta”.

„Amit ma hallott a kedves közönség, így sosem szólal meg a filmekben. Összességében pillanatynyi aláfestő zenékről van szó, ezekből hangversenyszámokat készít a szerző, s mi ezeket igyekszünk bemutatni.” – mondta Hollerung Gábor, a Zempléni Fesztivál műszaki vezetője. Elsősorban hangversenyről van tehát szó, mely azt a célt szolgálja, hogy a közönség ráismerjen a szereplőkre, a zene érzelemkiváltó szerepére. Ezeket táncprodukciók, légtornászok látványos koreográfiái egészítik ki a Fesztiválkatlanban. – tette hozzá.

Az esemény krónikájához tartozik, hogy ezen a napon nyílt meg az exkluzív Vinotéka üzletünk, ahol közel 30 különböző borászat több mint 100 féle palackozott bora található meg. Az esztétikai élményen túl az ide látogatóknak lehetősége van a borok zamatának és aromájának megízlelésére is, hisz a legtöbb termékünket a Fesztiválkatlan területén működő „Katlan Cafe”-ban megkóstolhatja a nagyérdemű. A borok mellett a térség helyi termelőinek sokszínű termékeit (lekvárok, ecetek, ajándéktárgyak), illetve Tokaj és a Fesztiválkatlan relikviáit is megtalálhatja üzletünkben.

A fantasztikus, felejthetetlen élményt nyújtó koncertről érdemes lehet megnézni képalbumunkat.

Fintor Gábor
létesítményvezető