Újra bemutatta a Gyöngyhajú lány balladáját a TBG Production. A 2016-os (premier évében) siker után megint az Omega slágerektől volt hangos a Tokaj Fesztiválkatlan július 9-én. A közönség olyan dalokat hallhatott, mint a Fekete pillangó, a Petróleum lámpa,  a Napot hoztam, csillagot vagy éppen a darab címadója is.

A „Gyöngyhajú lány balladája” című musical egy fiatal lány felnőtté válását, első nagy szerelmi csalódását mutatja be, felidézve a Balaton ősi mitikus legendáit. A látványvilágot a hatalmas LEd fel és az egykori ExperiDance táncosai emelték a csúcsra.

– A dalok mintegy felét ismertem, de a darab elkészülte alatt jöttem rá, hogy miről szólnak ezek, mégis miért írhatták meg őket akkor – mondta el a Gyöngyhajú lány balladája című musical koreográfusa, Benkő Dávid. – Nagyon mély mondanivalója van minden Omega -dalnak, ami szépen vezeti végig a nézőt az egész előadáson – tette hozzá a táncos, aki azt is elmondta, a munkafolyamatban sokat segített az a legenda, miszerint a balatoni városok egykor szírének voltak, a tánckar pedig ezeket jeleníti meg.

Trombitás Frédi szerepét Sánta László játszotta, a színművész szerint nagy kihívás ebben a darabban játszani.

– Nemcsak a hangmagasságokat tekintve kihívás ez a szerep, hanem a dalok szövegei miatt is. Ezeket tényleg az egész ország ismeri, nem bakizhatsz, nem ronthatod el a dallamot, a szöveget. Ha változtatsz valami miatt, akkor annak nagyon komoly oka kell, hogy legyen. De ez igaz a dramaturgiára, vagy arra, ahogyan a nóták elhelyezkednek a színdarabon belül – mondta el a a színész a Katlan Stábnak az előadás előtt, hozzátéve, hogy a tokaji festői helyszín csak fokozza a hangulatát a musicalnek.

Magyar Viktória Kriszta szerepébe bújt, ő is örömmel játszik ebben az előadásban.

– Nagyon jó érzés olyan darabban részt venni, ahol meglévő dalokkal dolgozunk együtt. Már egészen kicsi korom óta ismerem és szeretem az Omega -dalokat, bár pont a darab elején felcsendülő két szólót korábban nem, csak a musicalbe való tavaly augusztusi csatlakozásomkor ismertem meg – mondta el a színész-énekes.

Zenés darabokból a folytatásban sem lesz hiány az idei ’katlan szezonban, szombaton az egyik örök operettkedvencet, a Csárdáskirálynőt mutatják be a nagyszínpadon.