Az ország legjobb illúzionistái egy vadonatúj műsorral tértek vissza (a tavalyi nagy siker után) Tokajba, augusztus 16-án, vasárnap.  A varázslatos esemény a Broadway Event és a 29. Zempléni Fesztivál közös szervezéseként vonul be a 2020-as Katlan-évad történelmébe.  

„A tavalyi nagy sikerünk után idén megújult műsorral készültünk, melyek nagyon humorosak, és tetszik majd a gyermekeknek is” – árulta el Nagy Molnár Dávid világbajnoki ezüstérmes illuzionista a show előtt a Katlan-stábnak. „Van olyan trükk, ami elkészül egy hét alatt, ugyanakkor akad olyan is, amin évek óta folyamatosan dolgozom (csiszolom, javítom, minőségibbé fejlesztem). Kicsit olyan ez, mint a könyvírás”- tette hozzá a szakmában harminc éve dolgozó bűvész.

„Az új trükkök kitalálása éltet minket” – mondta Hajnóczy Soma az előadás szünetében. A kétszeres bűvész világbajnok azt is hozzátette, hogy volt olyan mutatvány, amit először ezen az estén próbált ki, így kivételes, különleges helyzetben érezhette magát a tokaji közönség. Soma kifejtette boldogságát is, hogy újra felléphetett a Paulay Ede Színházban, majd a megjelent könyvének a céljáról mesélt. „Tavaly decemberben jelent meg az első könyvem szerzőtársammal, Kelle Botonddal. Ebben betekintést adunk a szakmánkba, de persze nem a legnagyobb trükköket leplezzük le. A hétköznapi ember számára is használható, gyakorlatias bűvész-iránymutatást adunk. Mindez érdekes történetekkel, anekdotákkal, vicces betétekkel van színesítve” – zárta az idén is nagy közönségsikert arató Soma.

Idén lesz még közös szervezése a Fesztiválkatlannak és a 29. Zempléni Fesztiválnak a Paulay Ede Színházban (is), hisz egy szenzációs vígjáték látható majd (Boeing, boeing – Leszállás Párizsban) parádés szereposztásban (mások melett Fodor Zsókával, Bozsó Péterrel) augusztus 19-én, szerdán.  

Dr. Fintor Gábor

igazgató