Pál Feri atya előadásával folytatódtak a teátrumi programok a 2017-es „Katlan-évadban”.  A népszerű katolikus pap és mentálhigiénés szakember vágyakról, célokról tartott előadást „Elégedetten az élettel” címmel június 10-én, szombaton.

Pál Feri atyát számtalan díjjal jutalmazták: Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt, Príma díj, MOB Fair Play Életműdíj.

Nagyon fontos számomra, hogy mindenki számára érthető és használható legyen az előadásom, ami a mai napon is inkább a segítő, a mentálhigiénés szakértő szerepéből szólalt meg.” – árulta el Pál Ferenc, utalva ezzel arra, hogy a gazdag szakirodalomi ismeretek, kutatások bemutatásán túl közvetlen, humoros stílusban prezentálta mondandóját Tokajban.

Elégedettségről is beszélt a korábban magasugrásban magyar bajnoki címet szerző szakember.

Az elégedettség szakirodalom szerinti definíciója a szubjektív jóllét. Ugyanakkor a legfontosabb az az, hogy ebben a szubjektív jóllétben hogyan tudom jól érezni magam a bőrömben, hogyan tudok jól lenni akár sorsfordító nehézségek közepette is. Hogyan tudok megküzdeni és eredményes lenni az életben? Ebben próbálok segíteni.” – mondta mosolygósan.

Előadását a „Katlan-közönsége” állva, vastapssal jutalmazta, hisz lehengerlő temperamentuma, magával ragadó stílusa mindenkit megérintett. Az előadás végén a könyvdedikáláskor személyes beszélgetésre és közös fotók készítésére is lehetőség kínálkozott az érdeklődők számára.

 

A Fesztiválkatlan következő teátrumi eseménye Kőhalmi Zoltán önálló humorestje lesz „A pesszimizmus előnyei” címmel június 23-án, pénteken 20 órától.

 

Fintor Gábor

ügyvezető igazgató