Újra világsztárt köszönthettünk. Az idei nyár talán legjobban várt koncertjén (augusztus 27-én) Richard Clayderman kápráztatta el a teltházas közönséget zongorajátékával. A francia világsztár zongoraművész saját vagy a hozzá köthető művei mellett világszerte ismert dallamokat és filmzenéket is bemutatott az ország minden pontjáról érkező közönségének.

Nincs olyan nemzedék, aki ne ismerné Richard Clayderman munkásságát. Legismertebb zenéjét, a Ballade pour Adelinet már az 1970-es évek közepe óta játssza. A zongoraballada nem az ő szerzeménye, viszont ez hozta el számára az igazi áttörést, a világsikert, azóta pedig esküvők millióin csendült fel a dallam. Világszerte 90 millió lemezt adott el a „romantika hercege”, aki tokaji fellépése után Dublinba indult koncertezni, majd szeptemberben már Brazíliában, Chilében azt követően pedig Ausztráliába adja elő műsorát.

Nagyon örülök, hogy itt lehetek Tokajban! Öröm számomra, hogy a budapesti vonósok is velem tartanak a tokaji koncerten– mondta a Katlan Stábnak adott interjújában (az esemény előtt) Clayderman, aki azt is hozzátette, hogy öt éves kora óta minden nap zongorázik. Nem véletlen, hogy nevéhez több mint 90 millió eladott album, számos arany-és platinalemez köthető.  

Csodálatos ez a helyszín – emelte ki – a pályafutása során több mint 1400 dalt író- zongorista a Fesztiválkatlanra utalva. A tokaji bor kapcsán elismerését fejezte ki, és ígéretet tett arra is, hogy az előadás után egy pohárral megiszik a leghíresebb magyar borból.

Jó vendéglátóként természetesen tokaji aszút ajándékoztunk a „romantika hercegének”, aki egyedi stílusban keverte a tempót és ritmusokat Tokajban. Koncertje alatt – egyet gondolva – kottáját odaadva lepett meg egy hölgyet.    

fotók: Erdős József/Fesztiválkatlan

Egyébként Richard Clayderman az állandó koncertek mellett a stúdióban is dolgozik. Nemrég jelent meg Forever Love című lemeze, de már készül új albumának felvételére is. A tokaji koncerten pedig a saját muzsikák mellett olyan világszerte ismert dallamok is felcsendültek az ő átdolgozásában, mint a Star Wars-, az Indiana Jones- vagy éppen a Karib tenger kalózai főcímdalok.

Koncertje – facebook poszt-aláírásokból is olvashatóan – hatalmas élményt jelentett rajongóinak Tokajban.