A szezon leginkább várt koncertje minden kétséget kizáróan a világsztár, Thomas Anders (az egykor igen népszerű Modern Talking egyik tagja) fellépése volt, akit 2017-ben Magyarországon kizárólag a Fesztiválkatlanban láthatott a közönség július 29-én, szombaton. Az esemény nagyságát jelzi, hogy országos médiumok is tájékozattak az eseményről.

Német énekes, zeneszerző, producer. A Modern Talking duó egykori tagja, mely zenekar arany és platinalemezei 124 millió példányban fogytak szerte a világon. A 80-as évek egyik legnagyobb popikonja, akibe a fél világ szerelmes volt, a Modern Talking barna félistene. Ő Thomas Anders, aki hazánkban idén kizárólag a tokaji Fesztiválkatlanban adott koncertet.

A koncerten felcsendültek a jól ismert, fülbemászó dalok: Cheri, cheri Lady, You’re My Heart You’re My Soul, Brother Louie, Sexy, sexy Lover, melyeket hallgatva felidézhettük, újraélhettük a hozzájuk fűződő érzéseket. A Thomas Anders and The Modern Talking Band a legmodernebb hangzás- és fénytechnikával fűszerezett koncertje szenzációs élményt jelentett a közönségnek.

A szűnni nem akaró tapsviharokkal az éneklő közönség bő másfél órán át extázisban hallgatta az énekest és zenészeit.

Közvetlenségét jól példázza, hogy készségesen adott interjút számunkra, melyben elsőként hobbijáról, a főzésről kérdeztük.

Októberben jelenik meg a szakácskönyvem Modern Cooking címmel. Van egy kiadó barátom, aki szintén úgy szeret főzni, mint én. Évek óta arról beszélgetünk, hogy ki, milyen ételt akar főzni. Erre azt mondta egy nap, itt az ideje, hogy készítsünk egy szakácskönyvet” – árulta el Thomas Anders. „Alapvetően német receptek lesznek benne, de mivel sokat utazom a világban, így Ázsia és Kelet-Európa ízei is olvashatók majd” – tette hozzá a sztárénekes.

Manapság divatos dolog az ételt a borral párosítani. Ön is egy borvidéken lakik a Rajna völgyben, ahol Tokaj legrégebbi testvérvárosa Oestrich-Winkel is található – fűztük hozzá.

Borokat nem ajánlok az ételreceptekhez. Teljesen más vacsorázni, mint amikor elmegyek bort kóstolni. Mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy számára mi a jó. Nekem az egyik kedvenceim a Savignon, a Grauburgunder azaz a Pinot Griggio – mondta a világsztár.

A tartalmas, élmény dús, felejthetetlen, szenzációs (és még lehetne sorolni a jelzőket) koncertet, show-t egy egyedi gravírozású névre szóló „tokajival” köszöntük meg a Fesztiválkatlan Kft nevében.

A Fesztiválkatlan harmadik teljes évadában járva kijelenthetjük: ez a koncert jelentette történetünk – és az utóbbi évek – legnagyobb tokaji kulturális eseményét és élményét.

 

Fintor Gábor

ügyvezető igazgató