Az operett koronázatlan királynői – ismert és ifjú bonvivánok énekeltek  örökzöld dallamokat, melyet a tánckar  virtuóz polkái, pazar keringői tettek színessé. Oszvald Marika partnere ezúttal Mészáros Árpád Zsolt  világslágerekkel kedveskedett az Operett Gála nézőinek. A neves művész csapat  július 6-án, pénteken egy felejthetetlen  emléket varázsolt a Fesztiválkatlan színpadára.

 

„Életem első főszerepe (János Vitéz Juliskája) itt volt Tokajban” –mesélteCsonka Zsuzsanna, az Operett Gála egyik megálmodója. „Ez egy nagyon meghatározó része életemnek, illetve karrieremnek, mintahogyan az is hatalmas megtiszteltetést jelentett, hogy felkértek arra, hogy ezt az Operett Gálát állítsam össze. A kollégáim nevében is hálás vagyok a szervezésért, a fogadtatásért a Katlan vezetőségének” – hangsúlyozta az énekesnő.

 

„Az operett műfaj a reneszánszát éli. Egyre inkább fokozódik iránta a kereslet” – mondta Oszvald Marika, Kossuth, és Jászai Mari díjas színésznő. „Rajongással figyelem a fiatalokat az Operett Színházban, varázslatos, csodálatos ez a műfaj, amit a közönség imád” – tette hozzá az érdemes művész.

 

„Nagyon jó hazajönni!” – lelkendezett a nyíregyházi származású Mészáros Árpád Zsolt.Vidéki embernek tartom magamat, 30 éve vagyok a pályán, de ugyanaz a nyíregyházi suttyó józsavárosi gyerek vagyok, aki voltam” – mondta.  A Nézők azért jöttek, hogy meghallgassanak, én pedig azért, hogy adjak valamit. Szoktam mondani, hogy engem az éneklés gyógyított meg, hiszek a zene gyógyító erejében. Sokan azért járnak színházba, hogy kicsit a lelküket tegyék helyre. A zeneművekkel ez sikerül szerintem” – így MÁZS.

 

A Katlan következő eseménye:

A közönség kérésére visszatér Havasi Balázs. Magyarország egyik külföldön is legismertebb, legnépszerűbb zeneszerző-zongoraművésze július 14-én, szombaton feledhetetlen élményt nyújtó produkcióval készülHAVASI Pure Piano címmel. Ez a koncert már telt ház előtt, elsöprő sikerrel debütált a világhírű Sydney-i Operaház nagytermében. A zeneszerző-zongoraművész a zenei tételek előtt beavatja a közönséget a művek keletkezésének hátterébe és a hozzájuk kapcsolódó történetekbe. Így igazán bensőséges hangulatot teremt, amelyet a műsorhoz külön létrehozott digitális fény- és látványvilág tesz teljessé.

 

Dr. Fintor Gábor

ügyvezető igazgató