A musical szerelmeseinek kedvezetek a Fesztiválkatlan szervezői, hisz egy igazi klasszikust (a zene és a szeretet erejéről), a Muzsika hangja c. darabot játszotta a Magyar Színház július 22-én, szombaton.

 

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja. Bájosan szórakoztató, és egyben mélyen humánus. Szeretetről, családról, összetartásról, és persze szerelemről szól…

Egy öt Oscar-díjas film színpadi változata az előadás, kiváló dalokkal, izgalmas cselekménnyel” – emelte ki Eperjes Károly, a darab rendezője. Mennyire tudott kreatív lenni? – érdeklődtünk. „ Muszáj volt, különösen a produkcióban játszódó helyszínek (kastély belső és külső, zárda belső és külső) esetében” – elemezte a Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A darab örökérvényű, minden generációnak megvan a saját kis története a nagy történeten belül. A család szerepe, a szerelem, az összetartás. A zárdafőnök szerepében boldog vagyok, úgy érzem, a helyemen vagyok. A lelkemmel, a habitusommal igyekszem hozzátenni az előadáshoz” – mutatott rá Hűvösvölgyi Ildikó, Kossuth-díjas magyar színművésznő.

Imádom Tokajt, boldog vagyok, hogy itt lehetek” – mondta izgatottan Mahó Andrea. „Budapesten óriási sikerrel játsszuk a darabot, nagyon jó a szereposztás, nagyon ügyesek a gyermekek, ez a siker alapkövetelménye” – tette hozzá az ArtisJus-díjas magyar színművésznő, énekesnő.

 

Az esemény krónikájához tartozik egy kedves gesztus, megható pillanat. Zalán János, a Magyar Színház igazgatója, és Fazekas Tamás, a Fesztiválkatlan Kft. egyik tulajdonosa virágcsokorral köszöntötte Fekete Mária zenei vezetőt, karmestert 75. születésnapja alkalmából.

 

Fintor Gábor

ügyvezető igazgató