A 26. Zempléni Fesztivál keretében minden idők egyik legismertebb zenekarának slágerei új, szimfonikus hangszerelésben, a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában csendültek fel a Fesztiválkatlanban augusztus 18-án, pénteken.

Az ABBA életútját négy tételben foglalták össze a premier bemutató során. „Kezdetek”, „Szerelem és szakítás”, „Scherzo” és „ABBA Forever”. A látványos produkcióban (közel 200 művész zenélt, és énekelt egyszerre!) közreműködtek a Street Singers szólistái, a Coincidance táncegyüttes és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság is. Az est karmestere a Liszt Ferenc-díjas érdemes művész Hollerung Gábor volt, aki örömmel nyilatkozott a „Katlan-stábnak.”

Nagyon változatos, színes zenei anyag, amit igényesen állítottunk össze. Minden tételnek van egy tematikája. Egy show-t láthat a közönség tánccal, és látványos képi világgal, ami felhőtlen kikapcsolódást ígér. A telt ház alátámasztja a Katlan létjogosultságágát, és lehetőségeit” –emelete ki Hollerung Gábor a Zempléni Fesztivál művészeti vezetője.”

Az ABBA Symphony előadást legközelebb a Budapest Sportarénában láthatja a közönség október 8-án.

A tokaji bemutató krónikájához tartozik, hogy születésnapja alkalmából köszöntötte Hollerung Gábort Tokaj város polgármestere, Posta György, a Zemplén Fesztivál igazgatója, Turjányi Miklós és Fintor Gábor, a Fesztiválkatlan Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Fintor Gábor

ügyvezető igazgató