Ákos fellépése jelentette a Fesztiválkatlan szezonzárását augusztus 28-án, szombaton. A Kossuth -díjas dal- és zeneszerző, költő, énekes-előadóművész a Fel a szívekkel turné keretében koncertezett.

Bevallom nagyon tetszik ez a helyszín, szeretettel jövök erre a vidékre. Ráadásul borissza ember is vagyok, így nem idegen számomra ez a térség – árulta el Ákos a Katlan Stábnak.

Ákos a lányával is énekelt

– Nagyon szoros a barátságom a tokaji borokkal. Ezt nem marketingfogásként mondom, hisz aki hallott már engem a borokról beszélni, pontosan tudja, mire célzom. Régóta foglalkoztat a téma, ennek a szakrális oldala is. Tizenöt éven át üzemeltettem vendéglátóhelyet (Andante Borpatika, ami idén februárban zárt be, de az utolsó évben már nem Ákos tulajdonában üzemelt – a szerk.). Nem szeretnék minden számomra fontos helyi borászt felsorolni, de akik követik a csatornánkat, ők többször találkozhattak már Áts Károllyal vagy a Czemiczki Pincészettel. Egyébiránt amikor hosszabb időre elutazom, mondjuk a gyermekeimmel a tengerpartra, akkor mindig viszek magammal egy karton furmintot a honvágy leküzdésére – tette hozzá a Kossuth -díjas dal- és zeneszerző, költő, énekes-előadóművész, aki a koncertek sokasága mellett novelláskötetet jelentett meg, valamint hamarosan elkezdi első kisjátékfilmjét is forgatni.

Ákos fantasztikus koncertjét egy csodálatos tűzijáték zárta a Tokaj Fesztiválkatlan évadzáró előadásán.

Nem kell azonban az idei évre elbúcsúzni Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színházától, hiszen a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok (október 1-2-3.) központi helyszíne ezúttal a Fesztiválkatlan lesz, a számos program mellett például a Kowalsky meg a Vega is koncertezik majd.

Bővebb információ: https://tokajszuretinapok.hu/index.php/hu/hirek/oktober-1-2-3-tokaj-hegyaljai-szureti-napok

(ej)