A legendás énekes, Bródy János koncertje jelentette a 2018-as Fesztiválkatlan szezon záróeseményét szeptember 1-én, szombaton.

 

Bródy János a magyar kultúra emblematikus alakja. Neki köszönhetjük, hogy a rockzene a magyar kultúra része lett. Olyan színpadi művek kapcsolódnak nevéhez, mint a Kőműves Kelemen, vagy az István a Király, amely színdarabbal nyitotta meg a Fesztiválkatlan a kapuit 2014-ben. Írt dalokat többek között olyan legendás énekeseknek, akik jártak már a Katlanban: Koncz Zsuzsának, Halász Juditnak, Zoránnak.  Kossuth, és Liszt Ferenc díjas zeneszerző, dalszerző, előadóművész. Számos kitüntetése mellett a közönségre a legbüszkébb. Ezért is készült Ráadás c. lemeze, mely a Fesztiválkatlanban adott koncertjének a címét is viselte.

 

„Új számok, és régi dalok újraértelmezését tartalmazza a Ráadás lemez. A 70 éves jubileumi nagykoncert után, a Ráadás címmel adok koncerteket, melyeket úgy tűnik, még mindig nagyon szeret a közönség valamiért” – mondta Bródy János, majd hangsúlyozta, hogy elsősorban dalszerzőnek tartja magát. „Azért mert több dalt írtam, mint amennyit elénekeltem. Furcsa módon a közönség mindig az előadóval azonosítja a dalt, így engem is inkább az alapján ismernek, amiket énekelek, pedig kb. ez a 10%-a annak a repertoárnak, amit megírtam. Dalszerző és előadó vagyok, tehát a legkevésbé énekes, utóbbiból nagyon sok van. Én, kizárólag a saját dalaimat éneklem” – emelte ki.

Ennek fényében van-e olyan utánpótlás, aki dalszerző, és előadó egy személyben? – tettük fel a kérdést.

„Iparivá vált a szakma. A zeneipar kifejezés számomra furcsán hangzik. Szerintem a dal egy ősi műfaj, ami alkalmat ad arra, hogy az ember a saját érzését, és a körülötte lévő világot dal formájába sűrítse össze” – zárta Bródy János, akinek 2 órás produkcióját kiváló hangulat és állótaps kísérte.

 

Az esemény krónikájához tartozik, hogy a Fesztiválkatlan Kft. gyönyörű tűzijátékkal is kedveskedett KÖZÖNSÉGÉNEK.

 

Dr. Fintor Gábor

ügyvezető