Két zseniális énekesnek, egyéniségnek állítottunk emléket a Fesztiválkatlanban augusztus 5-én, szombaton. A Cserháti Zsuzsa – Máté Péter emlékkoncertet állótaps fogadta. A koncertet a vonósokkal és fúvósokkal kiegészített Főnix zenekar kísérte.

„Olyan előadókat hívtunk az „előadásra”, akiket személyesen nagyon nagyra becsülök és tiszteletem a munkásságukat, így méltóképpen tudják tolmácsolni ennek a két fantasztikus énekesnek a dalait. Gyermekkorom óta rajongtam értük” – mondta Szomor György színművész, a tokaji emlékkoncert színpadra álmodója.

Unikum kicsit a koncert, hisz több dal úgy hangzott el, ahol máshol nem hallotta még a közönség” – említette Ruff Tamás, a Főnix zenekar vezetője. „Ráadásul Máté Péter eredeti kísérő zenekarával állhattunk egy színpadon, ami óriási élményt jelentett nekünk és szerintem a közönségnek is, hisz ritkán szoktak ekkorra produkciót színpadra állítani”.

Minden énekes vágya, hogy két ekkora nagy egyéniség dalait énekelhesse. Óriási megtiszteltetés és öröm itt lenni. A hangi tehetségen túl hatalmas szív és lélek szükséges, a slágerek önmagukért beszélnek” – fejtette ki Janza Kata, a népszerű musicalénekes.

Az óriási sikert arató tokaji emlékkoncerten olyan kiváló énekeseket hallhatott az állva tapsoló Katlan közönsége, mint Fésűs Nelly, Fejes Szandra, Nádasi Veronika, Kovács Áron, Győrvári Leslie, Szomor György, Varga Miklós, Vastag Tamás.

Az esemény krónikájához tartozik, hogy az éppen akkor születésnapját ünneplő Janza Kata és Fejes Szandra művésznőket Posta György, Tokaj város polgármestere, és Fintor Gábor, a Fesztiválkatlan Kft. ügyvezetője egy-egy csokor virággal köszöntötte.

 

Fintor Gábor

ügyvezető igazgató