Erő, energia, szenvedély, szerelem..

A Budapesti Operettszínház és a Jamdance Közhasznú Nonprofit Kft. mutatta be a 2016-os szezon egyik leginkább várt dupla (!) előadását, a slágermusical Rómeó és Júlia c. darabot a Fesztiválkatlanban, július 8-án, és 9-én. Cikkünkben olyan sztárok szólalnak meg, mint Janza Kata vagy Szomor Görgy, de a rendező KERO is kifejti véleményét a Katlanról…

A Rómeó és Júlia William Shakespeare angol drámaíró egyik legismertebb tragédiája, amit a Budapesti Operettszínház már több mint hatszáz alkalommal mutatott be.
„Az előadásnak legendája van, a Fesztiválkatlanban pedig nagyon jónak illik lenni.” – hangsúlyozta Kerényi Miklós Gábor, a darab rendezője. „Ez pedig arra sarkalt minket, hogy egy különleges megfelelési indexet „vegyünk elő”. Úgy gondolom, az elvásásokat teljesítettük.” – mondta büszkén „KERO Tanár Úr”.

„Ez a gyönyörű helyszín egy olyan pluszt adott a darabnak, melynek óriási varázsa van.” – áradozott Janza Kata (Capuletné) színésznő a Fesztiválkatlanról. „Amikor a műsorfüzetet lapozgattam, láttam, hogy nagyon színes a repertoár az egész idényben, amihez csak gratulálni tudok a szervezőknek. – folytatta. „Ami pedig a Rómeó és Júliát illeti? A nézők azt kapták, ami minket és az előadást fémjelez: erőt, energiát, szenvedélyt, szerelmet.” – tette hozzá a népszerű művész.

Szomor György (Lőrinc barát szerepében) már harmadszor játszott a Katlan színpadán (tavaly például ő volt a főszereplő Monte Cristo grófja. c. előadásban). „Nagyon szeretek ide jönni, csodálatos a környék, nagyon jó a színpad, a több ezres nézőtér ellenére közel van a közönség, ami egy komoly érzéki csalódást is okoz. Fantasztikus.” – dícsért a színművész, akit legközelebb a Gyöngyhajú lány – Omega musicalben láthatunk Trombitás Frédi, a Balatonkirály szerepében július 29-én.

Kocsis Dénes (Rómeó) és Jenesi Kitti (Júlia) elárulta, hogy az energiák, amit a színpadon egymásnak adtak a színészek, a magas számú nézőközönségtől hatványozottabban érkezett az előadáson, ami egy különleges, őrületes vibrálássá vált. Nem véletlen tehát, hogy a közönség hosszú perceken keresztül állva tapsolta meg a gigaprodukciótprodukciót.

A most következő hétvégén is minőségi programot kínálunk Önöknek. A jubileuimi 25. Zempléni Fesztivál keretében Ravel Bolerója és Orff Carmina Buranaja látható a világhírű Győri Balett, a Debreceni Kodály Kórus, a Csokonai Színház Kórusa és a Miskolci Szimfonikus Zenekar előadásában július 16-án.

 

Fintor Gábor
létesítményvezető