Húsz év után tért vissza a Jazz+Az! A három koncert erejéig újra összeálló társulat tavaly januárban már egyet teljesített, a Sportarénában közel tizenötezer voltak rájuk kíváncsiak.

Vidéki helyszínek közül pedig csak két helyen lépnek fel, Veszprémben és a Tokaj Fesztiválkatlanban. Az augusztus 13-i közel telt házas esemény előtt Geszti Péter azt mondta a Katlan Stábnak, nagyon szereti a várost és várta már, hogy itt koncertezhessen.

– Sokat jártam Tokajban, valamikor nagyon régen még a Rock Gyermekei Táborban készítettem interjúkat egy rádiónak. Aztán később is sokszor volt alkalmam itt járni, pár éve pedig a város főterén zenéltem egy rendezvényen. Mivel a feleségem nemzetközi borakadémikus, és ő volt a producere a Folyékony Arany c. filmnek, így emiatt is gyakran jöttünk ide. Nagyon szeretem Tokajt, rendkívül bájos és szép hely, fantasztikus aurája van a városnak, ide mindig jó megérkezni – hangsúlyozta a sokoldalú előadóművész.

Geszti Péter: nem lesz ebben az évtizedben Jazz+Az koncert

A koncert kapcsán hozzátette, a régi dalokat újra elővenni olyan, mint amikor az ember régi barátaival találkozik újra. – Nem tervezünk ebből több koncertet. Az előfordulhat, hogy a hatvanadik születésnapomhoz kapcsolódó fellépésen lesznek Jazz+ Az elemek, de ebben az eredeti felállásban működő koncert nem lesz már ebben az évtizedben – mondta el Geszti Péter.

Dés László: örömteli ezzel a csapattal zenélni  

A koncertet tavalyra tervezték, ám a koronavírus okozta járvány ezt a tervet is átszabta.

– Úgy terveztük, hogy a tavalyi „januári lendületből” megcsináljuk még azon a nyáron a másik két koncertet is. Ez sajnos nem jött össze, viszont most nagyobb az izgalom, mert régen léptünk fel így együtt. Örömteli, hogy a csapat még mindig együtt van és már a próba és a beállás is nagyon izgalmas volt – emelte ki Dés László Kossuth-díjas zeneszerző, aki azt is hozzáfűzte, hogy mindig is vágya volt, hogy egy pop-rock zenekarban játsszon. Aztán jazz zenészként más irányba terelődött a szakmai karrierje, ugyanakkor Geszti Péterrel a kilencvenes évek végén mégis megalkották ezt a stílust.

Kozma Orsi először énekelt a Katlanban  

A tokaji koncerten a Jazz+ Az három énekesnője – Behumi Dóri, Kozma Orsi, Váczi Eszter– is ott volt. Kozma Orsi is boldog volt, hogy felléphetett a Fesztiválkatlan közönsége előtt.

– Én még sosem volt itt, boldog vagyok, hogy felléphetek ezen a helyen. Az pedig, hogy a Jazz+Az-zal tehetem meg ezt, egy örömünnep számomra – tette hozzá Kozma Orsi, aki még húsz év után is szoros barátságot ápol egykori zenésztársaival.

A közönség állva tapsolta meg a mintegy két órás koncertet, hatalmas sikert arattak a zenészek. A Fesztiválkatlan idei nyári repertoárjában már csak egy koncert van hátra, Ákos a Fel a szívekkel turnéja tokaji állomásán augusztus 28-án koncertezik.