A Molnár Ferenc tollából színpadra állított RIVIÉRA előadást láthatta a nagyérdemű a Paulay Ede Színházban április 27-én, szombaton. Érdekesség, hogy a győri, és budapesti bemutató után pár nappal rögtön Tokajban játszották a Benedek Miklós által rendezett darabot. A produkció a győri Vaskakas Bábszínház, az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE együttműködésében jött létre.

A darab fókuszában a nagy kérdés áll: mit választ egy nő, ha a mérleg egyik serpenyőjében a szerelem, a másikban a jólét áll? Létezik-e akkora szerelem, amiért érdemes kockáztatni a jövőt? Képesek-e az érzelmek mindent felülírni?

A gyönyörű darab kapcsán a főszereplők készséggel álltak a „Katlan-stáb” rendelkezésére, a szervezők pedig figyelmes ajándékkal köszönték ezt meg számukra.   

Schruff Milán: nagyon jó együtt dolgozni Benedek Miklóssal

Misch Úr szerepét Schruff Milán alakította.

Egy áruházban vagyok kirakatrendező Magyarországon. A konfliktust egyrészről az adja, hogy szerintem ettől a munkától már jóval előrébb kéne tartanom (tisztességes munkával). Másrészről pedig az, hogy megjelenik a gyermekkori barátom, aki sokra vitte Amerikában, meggazdagodott (tisztességtelen eszközökkel). Ráadásul – teljesen véletlenül – szemet vetett a barátnőmre. Barátságról, nem megbocsátott sérelmekről, szerelemről, gazdagságról, szegénységről szól az előadás” – mondta a színész, akitől arról is érdeklődtünk, hogy a „friss darabot”, hogyan fogadta a közönség. „Jól működnek a „Molnár-szövegek”. Azonban ez nem egy fergeteges vígjáték, hanem egy tragikomédia” – árulta el.

Milyen volt a rendezővel, Benedek Miklóssal folytatott közös munka? – tettük fel a kérdést Schruff Milánnak.

„Nagyon jól ismeri a kort, és Molnár Ferencet is, ráadásul ő is (kiváló) színész, szóval nagyon gördülékeny volt a munkafolyamat, mindent át tudott adni számunkra”.

Szabó Kimmel Tamás (Casella) és Schruff Milán (Misch) a tokaji előadáson
fotó: Erdős József

Szabó Kimmel Tamás: A színház olyan számomra, mint halnak a víz    

„Nagyon hálásak a nézők, hogy egy ilyen ritkábban játszott darabot „elővettünk”, nem is értem, hogy miért játsszák ilyen kevésszer. Nagyon jó humorral van fűszerezve, ami keserédes” – kezdte Szabó Kimmel Tamás színész, aki Casella (a gyermekkori barát) szerepét játszotta. „Egy Amerikából hazatért milliárdos bankigazgatót alakítok. Frakkban vagyok, „karrier bajusszal”, nagyon élvezem az egészet” – ez a közösségi oldalán megosztott posztjából is kitűnik.

Színház vagy film inkább? – érdeklődtünk tőle.

Nem túl jófejű a kérdés”- válaszolta nevetve. „Teljesen más a kettő. A filmezés kifinomultabb, élesebb koncertrációt igényel napi 14-16 órában. A színház esetében több idő jut a karakter megformálására. A színház fix dolog az életemben, a film pedig ritkább, de nagyon nagy öröm. A színház olyan számomra, mint halnak a víz” – emelte ki Szabó Kimmel Tamás.

Kovács Patrícia Lujza szerepét játszotta Tokajban
fotó: Erdős József

Kovács Patrícia: Ilyen szerepekről álmodunk

Bő tíz évvel ezelőtt a Radnóti Színház előadásában már játszottam Lujza, a barátnő szerepét” – ismertette Kovács Patrícia színésznő. „Azt tapasztalom, hogy az emberek örülnek annak, ha ebben a gyors világban valami szépet, nagyon igazit, gyönyörű magyar irodalmat hallanak, amit megpróbálunk modern formában játszani, előadni” – folytatta gondolatait. „Úgy hiszem, hogy ilyen szerepekről álmodik pályafutása elején az ember, mert ez az igazi színészi nagy feladat”- tette hozzá.

Milyen Magyarország egyik legnépszerűbb színésznőjének lenni?

Hétköznapi életet élek. Játszótérre, piacra járok, főzök, mosok. Ezzel együtt érzem a nyomást, a nagyobb elvárást, így szakmailag ez komoly felelősség”.

Mennyire fontos manapság már a közösségi felület egy színész számára?

Az elején szemérmes voltam ezzel. El kell fogadni, hogy ma már másképpen ez nem megy. Fontos hangsúlyoznom, hogy az oldalaimat én kezelem, így minden választ én írok, mert ez így tud személyes lenni, ezt pedig nagyon értékelik azok, akik kedvelnek engem” – tudhattuk meg ezt is Kovács Patrícia színésznőről.

Dr. Fintor Gábor ügyvezető igazgató