Három helyszínen élvezhetik a nézők a Fesztiválkatlan 2019-es eseményeit. A nagyszínpad egyik legnagyobb „durranásának” a világsztár walesi rockénekesnő, Bonnie Tyler koncertje ígérkezik, ugyanakkor a Lord of the Dance sikerprodukciója is igen nagy érdeklődésre tart számot. Hazai szupersztárok – Havasi Balázs, Rúzsa Magdi – koncertjei is hozzájárulnak a Katlan egyedi atmoszférájához, ahol népszerű színházi előadások (Csárdáskirálynő, Anconai szerelmesek) is láthatók majd. A nagyszínpadi produkciók előtt vacsorahajó szolgáltatja a gasztronómiai különlegességet. A további programok – a Teátrumban és a Paulay Ede Színházban is – minőségi kikapcsolódást garantálnak. Ezek közül kiemelkedik az Illúzió Mesterei dupla előadás.

A jubileumi 2019-es ötödik Fesztiválkatlan szezon május végétől szeptemberig tart.

 

Nagyszínpad

 

Az Alexandrov együttes – az orosz hadsereg hivatalos ének- és táncegyüttese – produkcióját láthatják június 1-jén, szombaton 18 órától. Az eseményt követően lehetőség kínálkozik az érdeklődőknek a Bajnokok Ligája döntőjének óriáskivetítőn történő megnézésére a Katlan kávézóban, melyhez orosz vacsorát is kínálunk. 

Dumaszínház All Stars, vagyis Kőhalmi Zoltán, Janklovics Péter és Kiss Ádám közös estje azoknak, akik szeretnének egy nagy adag humort kapni. Ez az este biztos, hogy igénybe veszi majd a rekeszizmokat június 21-én, pénteken 20 órától.

A világ legnépszerűbb tánc-show-jának, a Lord of the Dance-nek sikeres produkciója látható lesz Tokajban is. Az ír rendező és táncművész, Michael Flatley által koreografált produkciót néhány éve teljesen felújították. A Dangerous Games című új előadást európai turnéjuk keretében június 29-én, szombaton 20 óra 30 perctől láthatják az ír tánc és muzsika szerelmesei.

Kálmán Imre minden idők legismertebb és leggyakrabban játszott operettje, melyben egy igaz szerelem útjába gördített akadályok leküzdése áll a középpontba. A Csárdáskirálynő július 20-án, szombaton 20:30-kor kezdődik, a főszerepben Vörös Edittel (a rendező Csonka Zsuzsanna).

Bonnie Tyler az It’s a Heartache és Lost in France című örökzöld dalaival robbant be a zeneiparba a 70-es évek közepén, majd a 80-as években a Total Eclipse of the Heart és a Holding Out for a Hero című slágereiből lemezek milliói keltek el, amit a Guinness rekordok könyvében is jegyeznek. 2004-ben Si Demain című dalából két millió példány kelt el a francia nyelvű országokban. 2013-ban a Beliebe in Me című dalával az Egyesült Királyságot képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, Malmőben. Ekkor a közönségdíjat a „Legjobb női előadó” és a „Legjobb dal” kategóriában is megnyerte. Ezen kívül az ESC Portugal Awards életműdíját is neki ítélték a Dalfesztiválon nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Magyarországon 2019-ben kizárólag Tokajban, a Fesztiválkatlanban lép fel a walesi rock-énekesnő! Koncertje július 27-én, szombaton 20:30-kor kezdődik.

Rúzsa Magdi, a Máté Péter, Artisjus- és kétszeres Fonogram díjas énekesnő augusztus 2-án, pénteken 20:30 órától (közkívánatra!) koncertezik nálunk. A többszörös arany és platina lemezes hazai sztárt, a 2007-es Eurovíziós Dalverseny hetedik helyezettjét már többször „igényelte” a Katlan közönsége az elmúlt években. Legnagyobb slágerei most (Gábriel, Szerelem, Április, Nélküled, Ég és Föld, Érj hozzám, Jel, Éden, Aduász) biztosan felcsendülnek majd Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadán Nézőink örömére.

Két óra felhőtlen szórakozás ígér az Anconai szerelmesek augusztus 3-án, szombaton 20 órától a Veres1Színház előadásában. Némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon locsolt nosztalgiával a legjobb kulturális koktél az előadás egy kis hétvégi kikapcsolódáshoz. „Az erotikáról szól egy mediterrán helyszínen a darab. Egy előadásban általában megjelenik a jó és a rossz. Ennek a produkciónak az érdekességét az adja, hogy nincs benne „rossz/negatív” karakter. Minden figura külön-külön szerethető. Zseniális olasz slágerek csendülnek fel a hetvenes évekből” – mutatott rá a színházi dramaturg Venyige Sándor, aki a parádés szereposztást is megosztotta velünk (például Fésűs Nelly, Buch Tibor, Dósa Mátyás, Janik László).

Magyarország egyik külföldön is legismertebb, legnépszerűbb zeneszerző-zongoraművésze Havasi Balázs augusztus 24-én, szombaton 20.00 órától feledhetetlen élményt nyújtó produkcióval készül Pure Piano címmel. A zeneszerző-zongoraművész a zenei tételek előtt beavatja a közönséget a művek keletkezésének hátterébe, a hozzájuk kapcsolódó történetekbe. Így igazán bensőséges hangulatot teremt, amelyet a műsorhoz külön létrehozott digitális fény- és látványvilág tesz teljessé. Idén 10 éves a HAVASI Symphonic. A jubileum alkalmából a legnépszerűbb szimfonikus tételek forrását is bemutatja a zeneszerző, abban a változatlan formában, ahogy 10-15 évvel ezelőtt megkomponálta azokat egyetlen zongorára. Tokajban tehát olyan tételek is elhangzanak majd, amelyek az Aréna-show műsorokban nem, vagy csak 2-3 év múlva kerülnek előadásra!

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb zenekar a hazai könnyűzenei palettán. „Eső” című daluk 2016-os berobbanását követően hamar állandó színfoltjává váltak a rádiós toplistáknak (későbbi slágereik például a Hóvirág, vagy a Legszebb szavak). A számos díjjal kitüntetett csapat a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz. Egy ötállomásos országjáró turné keretein belül nálunk koncerteznek augusztus 31-én, szombaton 20:00 órától.

Az előadások előtt Fesztiválkatlan vacsorahajó indul a Bodrogon, ami páratlan kikapcsolódást nyújt a festői környezetben. A vacsorával egybekötött hangulatos hajókirándulás kellemes exkluzív program (részletek: www.fesztivalkatlan.hu).

 

Teátrum

 

A teátrumban a zene mellett a társadalmat és az egyént érintő fontos témák kerülnek terítékre. Az önbecsülés, a párkapcsolat, a nők és férfiak egymáshoz való viszonya.

Pál Feri Atya „Szorongástól az önbecsülésig” címmel tart előadást június 15-én, szombaton 18 órától. Az önbecsülés tesz alkalmassá arra, hogy például megfelelő társat találjunk magunknak, akivel kölcsönös meghitt kapcsolatban lehetünk. „Az előadásom a segítő, a mentálhigiénés szakértő szerepéből szólal majd meg”- árulta el előzetesen Pál Ferenc.  

„Nagyon sok ember él párkapcsolatban, miközben nem tudják, hogy a belső bizonytalanság kizárja a párkapcsolat létét” – mondja dr. Csernus Imre. „A legtöbb ember a biztonságra törekszik a párkapcsolatban, ami nem a boldogság szimbolikája” – folytatja. „Önmagunkból „kibányászni” azt, ami nem tetszik, fájdalmas és kemény munka.” Csernus doki 2016 után újra visszatér a Katlanba június 26-án, szerdán 18 órától. Érdekesnek ígérkező előadásának a címe: “Papucs legyek vagy szabad ember? Párkapcsolati konfliktusaink a Nő, és a Férfi szemszögéből is.”

Stohl András Jászai Mari-díjas magyar színművész, televíziós műsorvezető és számos ismert karakter magyar hangja. Őszintén, tabuk nélkülegy interaktív előadás keretében („Talpra állni!” címmel) – beszél majd színházról, televíziózásról, magánéletéről, nehézségeiről és az újrakezdésről július 5-én, pénteken 18 órától. Az est moderátora Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió főszerkesztője lesz.

Vámos Miklós kilencedik nagyregénye áll majd a középpontban július 12-én, pénteken 18 órától. Témája két válási tanácsadó barátsága, mindez Ludwig van Beethoven kilenc szimfóniájára alapozva. Mottója a nagy Bé-től kölcsönözve: „Legközelebb majd sikerül.”

Malek Andrea, a neves énekesnő és Jáger Bandi zongorista-zeneszerző együttműködéséből jött létre a Soulistic koncert, mely a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Az esemény július 19-én, pénteken 20 órától lesz. 

Zenés időutazásnak ígérkezik stílusok, műfajok, zenei korszakok között Szulák Andrea önálló estje. Zongorakísérettel felidézi pályafutása legnagyobb sikereit, a pop zenétől a jazzen át a musical színpadokig augusztus 28-án, szerdán 20 órától.

Prof. Dr. Bagdy Emőke (klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa) előadásában – augusztus 30-án, pénteken 18 órakor – a nő és férfi egymáshoz viszonyuló kapcsolatát tárja fel, megvizsgálva alapvető biológiai és kulturális jellegzetességeiket, különbségeiket.

 

Paulay Ede Színház

 

A Paulay Ede Színház egyik legnagyobb eseménye az Illúzió Mesterei lesz július 6-án, szombaton dupla előadásként 16 és 20 órától.  A műsorban szereplő előadók nemzetközi TV show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői. Las Vegas, New York, Peking, Dubai, Párizs és Monte Carlo színpadai után most készek arra, hogy a tokaji közönséget is elvarázsolják! A műsorban fellép Hajnóczy Soma bűvész világbajnok és Nagy Molnár Dávid bűvész világbajnoki ezüstérmes.

Neil Labute 2005-ben írt Valami csajok című komédiája július 17-én, szerdán 19 órától lesz látható a Rózsavölgyi Szalon előadásában. A darab különlegessége, hogy a komédia négy különböző női karakterét ugyanaz a színésznő, Pokorny Lia játssza, a férfi szereplő Őze Áron.

A L’art pour L’art társulat „A Mintha elvágták vol” című előadása az elmúlt és elkövetkezendő (!) 30 év legjobb jeleneteit tartalmazza. Július 31-én, szerdán 20 órától nevetésre fel!

Sodró lendületű, fülledt erotikájú komédia vár azokra, akik megnézik a Francia rúdugrást. A darab a párkapcsolatokról, a szex titkos szabadkőműveseiről és magáról a szexről szól. Azok érdeklődésére tart számot, akiknek kevés a Káma-szútra. A Manna produkció előadása augusztus 23-án, pénteken 19 órakor kezdődik.

 

 

A RETRO Party folytatódik!

 

„Újszerű élmény, fergeteges hangulat!”, vagyis Katlan RETRO Party – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel- folytatódik a teátrumban június 21-én Náksi Attilával, július 27-én Dévényi Tibi bácsival, augusztus 31-én a Hip hop boyz frontemberével. Ezzel együtt elhozzuk a legendás retro sztárokat vizuálisan óriás televíziókon. Főszerepben az 1970-es, ’80-as és ’90-es évek legjobb slágerei és klipjei lesznek extra látvánnyal kiegészülve. Három évtized legendás slágerei szólnak egy egész éjen át egy fergeteges házibuliban. A lemezjátszóknál a házigazda (minden alkalommal) DJ DEZI.

 

Gyermeknap Tokajban

 

Hagyománynak tekinthető, hogy a Fesztiválkatlan Kft. szervezi Tokaj város gyermeknapi programját, melyre idén május 26-án (vasárnap) kerül sor. Ugrálóvárak, légvárak, arcfestés, csillámtetoválás várja a gyermekeket 13 és 19 óra között. A köztes időszakban itt lesz velünk Frici bohóc, és a színpadi programok során tapsolhatunk a helyi és környékbeli amatőr és iskolai csoportoknak is. Az úgynevezett tűzoltós habparty is igen vonzó program lesz. Az élő dínó show rendkívül izgalmas, élethű, igazinak ható dinoszaurusszal szórakoztatja majd a közönséget. A gyermekek régi álmát váltja valóra, hisz teljesen testközelbe kerülhetnek egy nagyméretű őshüllővel.

 

Bízunk benne, hogy eseményeink felkeltették a Kedves Olvasó figyelmét, és minél többször találkozunk majd a Fesztiválkatlanban. Ennek reményében kívánok minőségi programokban gazdag 2019-es „Katlan-szezont”. Érezzék otthon magukat!  

Dr. Fintor Gábor
ügyvezető igazgató

 

 

Jegyek kaphatók a jegy.hu hálózatában, a broadway.hu, a fesztivalkatlan.hu oldalon, a Fesztiválkatlan pénztárában, a tokaji Tourinform irodában. Szép kártya elfogadó hely.

Infó: 06-30-633-0735, 47-552-034