Az Anconai szerelmesek c. darabot – negyvenkilencedik alkalommal – mutatta be a Veres1Színház. A sikerprodukciót a Fesztiválkatlanban játszották az eddigi legtöbb, közel kétezer néző előtt augusztus 3-án, szombaton.

Anconai szerelmesek a Veres1Színház előadásában
fotó: Erdős József

Két óra felhőtlen szórakozás, némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon locsolt nosztalgiával, azaz a legjobb kulturális koktél az előadás az önfeledt kikapcsolódáshoz.

 „Tokajban negyvenkilencedik alkalommal játszottuk. A darab erotikáról szól egy mediterrán helyszínen. Egy előadásban általában megjelenik a jó és a rossz. Ennek a produkciónak az érdekességét az adja, hogy nincs benne „rossz/negatív” karakter. Minden figura külön-külön szerethető. Zseniális olasz slágerek csendülnek fel a hetvenes évekből parádés szereposztással” – magyarázta a siker receptjét Venyige Sándor, a Veres1Színház igazgatója.

Sári Évi és Buch Tibor nagyot alakított
fotó: Erdős József

Kicsit olyan a darab, mint egy operett, ettől tud a mi szívünkben dobogni” – mondta Buch Tibor (Tomao Nicomaco), Aranyalma és Pro Theatro díjas magyar színész. „A történet olyan, ahogyan mi (magyarok) képzeljük el a mai világban az olasz hetvenes éveket” – tette hozzá. „A társulat rendkívül összetartó, nagyon jó „csapat”, mindenki szeret mindenkit, és ez az energia „lejön „a nézőtérre is” – emelte ki, amit Pál Tamás (Giovanni) színész, és Csáki Edina (Lucia) fiatal színésznő is megerősített a Katlan-stábnak adott nyilatkozatában. Steinkohl Erika (Drusilla) művésznő azt hangsúlyozta, hogy a hétköznapok nehéz dolgaihoz, próbatételeihez kell a megfelelő minőségi kikapcsolódás, a felszabadulás. Ehhez ideális választás az Anconai szerelmesek. Sári Évi (Viktóriát alakítja) színész, énekes hivatalos közösségi oldalán fejezte ki elégedettségét a helyszínnel, a szervezéssel, a fogadtatással kapcsolatban, hozzátéve hogy szerinte nagyon jól érezte magát a Tokajba ellátogató közel kétezer néző.      

A Veres1Színház jubileumi, ötvenedik Anconai szerelmesek előadása október 6-án lesz, stílszerűen Veresegyházon.

Dr. Fintor Gábor ügyvezető