Az Experidance társulat legújabb szuperprodukciója a Cinderella következett a Fesztiválkatlan 2018-as évadában, amely az elveszett cipőről és a megtalált boldogságról szólt. Egy varázslatos meseországba utaztunk el – július 21-én – kiváló táncosokkal, népszerű színészek fülbemászó dallamaival, és prózai jeleneteivel. Az esemény minőségét, és népszerűségét jelzi, hogy ez volt az idén a második leglátogatottabb „Katlan-eseményünk”.  

 

Ezt a darabot tavaly októberben mutattuk be” – ismertette Gerdesits Ferenc operaénekes. „Ez egy családi musical, amit mindig nagy sikerrel játsszunk, ráadásul nagyon látványos és szép, így mindenkinek a figyelmébe ajánlom” – mondta a Lajos főherceget alakító színész.

 

„Nagyon megszerettem az előadást, és a szerepemet is” – kezdte az Albert herceget játszó Szabó Máté. „Egy herceg karakter általában nem viszi a cselekményt se jobbra, se balra, csak halad az eseményekkel. Én azonban igyekeztem céllal megformálni Albert herceget. Ebben nagy segítséget kaptam a rendezőktől, és a kollégáimtól is” – hangsúlyozta. „Az, hogy minden mesefigura megjelenik a darabban, lenyűgözi a gyermekeket, és a boldogság látszik a szemükön. Ez egy földöntúli érzés nekünk, színészeknek” – tette hozzá mosolyogva a szinkronszínészként is dolgozó énekes.

 

Tokaj számomra nem ismeretlen helyszín, számtalanszor kirándultunk itt, megmásztuk a hegyet, sokat fagylaltoztunk, nagyon sok emlék kapcsolódik ehhez a városhoz számomra” – mondta a Nyíregyházáról származó Muri Enikő, aki Hamupipőke karakterét formálta meg. „Nagyon kedvelem a Disney meséket, sőt bevallom, a mai napig nézem őket, amikor tehetem. A gyermekkori álom a Cinderellával kezdődik. Amikor egy kislány arról álmodozik, hogy lesz vele egy társ, aki mellett hercegnőnek érezheti majd magát” – így a Sugarloaf énekesnője.    

 

Nagyon ritkán játszom gyermekdarabokban, ebből a szempontból ez a mű különleges számomra. Ugyanakkor a zenei világa nem, mert nagyon közel áll hozzám. Szerintem szerethető Tündérkeresztanya karaktere” – emelte ki Koós Réka színésznő.

 

Az előadást Pozsgai Zsolt és Román Sándor rendezték, a zenéjét pedig Gömöry Zsolt szerezte.

 

 

A Fesztiválkatlan következő eseményei:

 

Tóth Vera, a kedvelt, elismert énekesnő zenekarával július 27-én koncertezik a Teátrumban.

Feledhetetlen élmény lesz José Cura argentin operaénekes, zeneszerző, karmester koncertje. Ő a 21. század legnagyobb tenorjainak egyike, igazi polihisztor. A világsztár a Magyar Operaház Zenekarával – vezényel Pejtsik Péter- különleges műsort ad július 28-án, hisz az operaáriák a XX. század könnyűzenei klasszikusaival fonódnak össze szórakoztató egységgé, a művészetet belülről, a színpad intim világát az előadó oldaláról is bemutatva a közönségnek.

 

 

Dr. Fintor Gábor

ügyvezető