Az idei legnagyobb újdonságunk a Katlan Café és az exklúzív Vinotéka mellett a bővülő programkínálat, mely elsősorban azokat a kisebb rendezvényeket jelenti, melyeket a Teátrumban szervezünk. Ezek közé tartozott a Müller Péter előadás, valamint a helyi művészek rendezvénye is. Július 30-án pedig jött a Dumaszínház, „Best of Dombóvári” humorest.

A katonaságot élete egyik legjobb szakaszának tartja, tizedesként szerelt le. Egyébként marketing és reklámügyintéző, művelődésszervező diplomája van, de kamionrakodóként is dolgozott. Az igazi nagy áttörést életében a Showder Club hozta meg, mellyel egy pillanat alatt lett az ország egyik kedvenc humoristája.
Küldetése, hogy elhozza a nevetést. A jókedvet ezúttal pedig Tokajba, a Fesztiválkatlanba hozta el Dombóvári István.
Elvesztettem a tokaji szüzességemet, hisz először léphetek fel a Fesztiválkatlanban.” – kezdte humorosan. „Több önálló estem legjobb részleteiből láthatott a közönség egy összeállítást.” – tette hozzá. „Készül a legújabb estem, amit majd januárban mutatunk be Budapesten, a központi Dumaszínházban.” – árulta el.
Hogyan készülsz erre? – tettük fel a kérdést.
A mindennapi történésekbő merítem az ötleteket. Legalább annyi vicc van egy okmányirodában, mint egy indonéziai kirándulás során. Nem szabad az eseményeket siettetni vagy előidézni, meg kell találni a vicceset egy történésben, és azt humorosan tovább is kell adni.” – avatott be Dombóvári István.
A nagy poénok, vicces történetek Tokajban is ültek, hisz a közönség a bő másfél órás előadás során sokszor olyan hangosan nevetett, amit még a Bodrog folyónál pecázó horgászok is hallottak. Dombi készségesen állt rendelkezésére a közönségnek is, az előadás után közös fotók születtek.
Az esemény krónikájához tartozik, hogy a fantasztikus estet egy üveg 5 puttonyos tokaji aszúval köszöntük meg a Hétszőlő pincészet jóvoltából, az ajándékot-a borászat képviseletében – Posta Lilla nyújtotta át a humoristának.

Augusztusban további két eseményünk is lesz a Teátrumban. 12-én, pénteken a könnyebb zenei műfajt kedvelőket a „swing hercege”, a magyar Michael Bublénak is becézett énekes, Gájer Bálint viszi táncba. 26-án, pénteken pedig újabb humorest (Best of L’art pour l’art) következik.

Fintor Gábor
létesítményvezető