Dupla teltházas közönség előtt mutatta be a Mamma Mia! című musicalt a Madách Színház a Tokaj Fesztiválkatlanban, a 950 éves Tokajban. A világszerte óriási sikert arató darabot örömmel fogadta a tokaji közönség is.

Ritka, amikor ekkora közönség előtt mutatják be a Mamma Mia! darabot, s bár a Madách Színház nézőtere sem számít kicsinek a színházi világban, azért az mégis árulkodó, hogy a két előadást több mint ötezer ember nézte meg a Tokaj Fesztiválkatlanban. Az eddig több mint 400 alkalommal bemutatott darab itt is hatalmas sikert aratott.

– Mindig más egy kicsit ekkora közönség előtt bemutatni a darabot. Hihetetlen jó sodrása van az előadásnak és ha több ezer ember lüktet velünk, akkor az nekünk is egy fokozott élmény – mondta el a Katlan Stábnak adott interjújába a Donnát alakító Auksz Éva. – Csodálatosan szép hely Tokaj és maga a ’katlan is elképesztő. És döbbenetes az a vendégszeretet, amit itt tapasztalunk a szervezőktől – tette hozzá a színésznő.

Szofi szerepét Baranyi Hanna játszotta, neki a tokaji volt az első szabadtéri helyszíne.

– Sokkal több energia árad a színpadra ilyenkor, mint a kőszínházban. Ezt az előadást én még nem játszottam szabadtéren, izgatott is vagyok miatta. Ezt a darabot sokszor láttam, mielőtt szerepeltem volna benne, ugyanis én a próbafolyamatokban még nem vettem részt, később csatlakoztam be. De megélni az előadást pont olyan, mint egy görög nyári este: szívet melengető, élvezetes és derűs – emelte ki a főszereplő.

Sky szerepében Szaszák Zsoltot láthatta a közönség.  

– Nekem ez volt az első Madách színházi nagybemutatóm. Szerepátvétellel kezdődött, de az elmúlt három évemet végig kísérte a Mamma Mia!, de ezt követően jöttek azok a szerepek, amikkel megtaláltak. Szóval hatalmas alázattal tudok csak erről a darabról beszélni, én sokat köszönhetek ennek – emlékezett vissza Szaszák Zsolt. –Nem tagadhatjuk el a fantasztikus dalokat, hiszen az ABBA slágereket minden korosztály ismeri. Azzal pedig, hogy a Szirtes Tanár Úr állandóan frissíti a szereposztást, azzal pontosan azt a fiatalos energiát követeli meg, ami ehhez az előadáshoz elkerülhetetlen.

A jövőre 10 éves Fesztiválkatlan történetében másodszor fordult elő – a 2016-os Rómeó és Júlia előadást követően (Budapesti Operettszínház) – a dupla teltház. Ráadásul augusztus 11-én, és 12-én erre lesz még példa, hisz a jubileumi István, a király koncertre már csak pótszékre szóló jegyek kaphatók.   

Fotók: Erdős József