Fantasztikus hangulatú koncert showt mutattak be a Tokaj Fesztiválkatlanban, július 24-én. A Crescendo Music Management előadásában a Hungária Együttes és Fenyő Miklós előtt tisztelegve olyan előadók tolmácsolásában csendültek fel a magyar rock and roll történelem dalai, mint Király Viktor, Radics Gigi, Szulák Andrea, Zséda, Veréb Tamás, Nagy Sándor és Heincz Gábor Biga.

fotó: Fesztiválkatlan/Erdős József

A produkciót a tavaly már az István a királlyal hatalmas sikert arató Feke Pál nevével jelzett társulat hozta el a Fesztiválkatlanba, ahol a Csókkirály vidéki premierjét tartották. A darab producere azt mondta, örül neki, hogy a tokaji helyszín ad otthont a fővároson kívüli debütálásnak.

– Tokajban és a Fesztiválkatlanban fellépni mindig megtisztelő dolog, büszke vagyok arra, hogy az István a király után a Csókkirállyal is bemutatkozhatunk itt. Ezt a műsort Szente Vajk barátommal találtuk ki. Ez egy tiszteletkoncert Fenyő Miklós és a Hungária előtt – árulta el a Katlan Stábnak Feke Pál producer, aki azt is hozzátette, hogy a tokajinál méltóbb vidéki premiert el sem tudott volna képzelni.

A fellépők között a hazai énekesek legjobbjai léptek színpadra. Zsédenyi Adrien, aki önálló munkásságával is bárhol teltházat csinál, több szállal kötődik a Hungária életműhez. 1998-ban a Népstadionban a Hungária „visszatérő” koncerten a Cotton Club Singers kötelékében vokálozott.

– Óriási élmény volt százezer ember előtt színpadon állni a Hungáriával, ez nagyon fontos állomása volt a karrieremnek. Ezért is örültem nagyon, amikor Feke Pali felkért erre a produkcióra, ami egy szuper show. Minden dal sláger, nagyon jó énekelni azokat a dalokat, amik alkalmasak arra is, hogy mindenki belerakja a saját személyiségét – emelte ki Zséda.

Igazi dívaként lépett színpadra Szulák Andrea is, akinek az esten felcsendült dalok a múltat, a jelent és a jövőt jelentik.

– A múlt azért, mert ezekre a dalokra buliztam, és mert aztán az együttes tagja lehettem. Az utolsó nagy Hungária turnén énekeltem vokalistaként a Csacska Macska vokálban, életem legizgalmasabb, legviccesebb időszaka volt ez is. Aztán játszottam a Hotel Menthol című musicalban, ami szintén Hungária dalokból áll. És a sors úgy hozta, hogy újra ezekkel a dalokkal jöhetek Tokajba, de a szívem azért kicsit fáj, hogy a Menopauza darabban nem én leszek itt vasárnap – mondta el Szulák Andi.

A koncert Heinz Gábor „Biga” vezényletével zajlott, de a férfi vonalat erősítette Nagy Sándor, Veréb Tamás és Király Viktor is. Utóbbiak nyilván a fiatalabb generációt képviselik, mégis közel állnak hozzájuk a magyar rock and roll dalok.

– Fenyő Miki volt az én zsűrim a Megasztár időkben 2008-ban, azóta is szoros szakmai-baráti kapcsolatban ápolunk. Többször is felléphettem a nagykoncertjein, a dalokat már akkor megtanultam és megszerettem – tette hozzá Király Viktor.

Zenés előadások, koncertek pedig a nyáron még bőven szerepelnek a Katlan program kínálatban. Rúzsa Magdi augusztus 7-én lép fel, a legendás JAZZ+AZ augusztus 13-án koncertezik, az Ákos Fel a szívekkel turnéjának tokaji állomását pedig augusztus 28-án tartják.

(ej)