„A gyönyörben NINCS középút” címmel tartott önálló előadóestet Eszenyi Enikő, Kossuth, és Jászai Mari díjas magyar színésznő a Paulay Ede Színházban, június 30-án. Produkcióját állva tapsolta a tokaji közönség.

 

A kivételes atmoszférájú színházi csemege középpontjában a nő állt. Egy nő, sok nőből összegyúrva, holdudvarában a férfival, vagy egy férfival, sokból összerakva. A nő beszélt és énekelt a férfiról. Meg persze saját magáról, miközben híres tangók, sanzonok, operettek csendültek fel. Eszenyi Enikő kortárs női írók munkáiból válogatott, de persze saját véleményét is kifejezte. Az előadás előtt készségesen nyilatkozott a Katlan-stábnak.

 

Már egy éve nem játszottam ezt az estemet, mert a Vígszínház vezetői teendői lefoglalnak, így egy kicsit izgulok, ugyanakkor bízom benne, hogy szeretni fogják a Nézők. Az előadás során „velem van”, zongorán kísér Darvas Ferenc, a csodálatos zeneszerző” – árulta el Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója. „Sok-sok évvel ezelőtt olyan kortárs írók, és költők műveit kerestem meg, amelyek közel állnak hozzám, és inspirálnak. A megidézett költők Karafiáth Orsolya, Rakovszky Zsuzsa, Tóth Krisztina, Forgács Zsuzsa Bruria, Nagy Gabriella és Kiss Judit Ágnes és Lugossy Laca” – mondta az érdemes művész arra a kérdésre válaszolva, hogyan született meg az az önálló estje. „Hiába vagyok egyedül a színpadon két órán keresztül, mégis pihentető az egész, mert a Nézők energiájából tudok töltekezni” – zárta gondolatait Eszenyi Enikő.

 

Június utolsó hétvégéjének krónikájához tartozik még, hogy pénteken a nagy színpadra léptek a nevettetés csillagai, a Dumaszínház tagjai, a humor nagyágyúi, így Hadházi László, Aranyosi Péter, Beliczai Balázs, és Szupkay Viktor is alaposan megnevetette a Katlan közönségét. Péntek éjszaka pedig a 90-es évek legnagyobb slágereivel a középpontban Retro Party-t tartottunk, melynek következő „felvonásán” sztárvendégek is lesznek, DJ Dominique és a Desperado augusztus 4-én.

 

A Fesztiválkatlan következő eseményei:

Az operett koronázatlan királynői – ismert és ifjú bonvivánok szólaltatnak meg  örökzöld dallamokat, melyet a tánckar  virtuóz polkái, pazar keringői tesznek színessé. Oszvald Marika partnere ezúttal Mészáros Árpád Zsolt  világslágerekkel kedveskedik az Operett Gála nézőinek. A neves művész csapat  július 6-án, pénteken egy felejthetetlen  emléket varázsol a Fesztiválkatlan színpadára.

„Interaktív előadás Sebestyén Balázzsal!” július 7-én. A Fesztiválkatlan teátrumában a közéletről, a médiáról, a könyveiről, és a hobbijairól is kérdezzük, de a kedves Nézők is feltehetik majd kérdéseiket Balázsnak! A moderátor Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió főszerkesztője lesz a nagyon érdekesnek ígérkező eseménynek.

 

Dr. Fintor Gábor

ügyvezető igazgató