Már márciusra elkészülhet a tokaji tanuszoda. A nettó 350 millió forintos beruházásban két medence kap helyet, a 15X25 méteres, 1,9 méter mélységű 6 pályás medence mellett egy kisebb oktatómedence is a gyerekeket szolgálja.

Posta György polgármester azt mondta, Tokajban, ahol két folyó találkozik különösen fontos az úszásoktatás. Hozzátette, a városban közel 2000 gyerek tanul, örül neki hogy a kormányzat fontosnak tartotta a tanuszoda megépítését, amiért külön köszönetét fejezi ki.

Az uszoda alapkövét májusban tették le. Azóta már állnak a falak és a medencéket is kialakították, jelenleg a nagymedence gépészeti szerelvényezése folyik. Ennek a héten befejezik a betonozását és a kiszolgáló épület is megkapja a födémet. A következő héten már a faszerkezet is a helyére kerül, amit a belső munkák követhetnek. A tervek szerint a tanuszodát a diákok mellett az oktatási időn kívül a lakosság is használhatja majd. Posta György azt mondta, bízik abban hogy a létesítmény is hozzájárul majd az egészséges, sportos életmódhoz.

Forrás: tokaj.hu