Nagy-Kálóczy Eszter és Rudolf Péter nemcsak egy szerelmespárt alakítottak a halhatatlan szerelem történetében, hanem játékukkal életre keltették egész Veronát is. Az És Rómeó és Júlia…c. darabot a Paulay Ede Színházban láthatta a közönség június 6-án, szerdán. 

 

A darabot tizennyolc évvel ezelőtt mutatták be, több mint négyszázszor játszották azóta. Hogyan emlékszik erre vissza? – érdeklődtünk Nagy-Kálóczy Eszter, Kossuth-és Jászai Mari díjas színésznőtől.

Szerettünk volna hűek maradni az eredeti történethez, és a darab mondanivalójához. Reméljük, hogy hatásában azt kapták a nézők Tokajban, amit szeretnek a Rómeó és Júliában. Az elmúlt tizennyolc év nagyon sok tapasztalatot, élményt, és örömet okozott, máig nagyon szeretjük játszani”– hangsúlyozta az érdemes és kiváló művész.

 

Amikor tizenévesen olvastam Toljsztojt, teljesen mást jelentett, mint huszonévesen, vagy a mai korban. Így tehát ahogyan halad az ember az életében előre, sok minden „áthangszerelődik”. A premier időszakában nem volt egyértelmű, hogyan fogadja majd azt a közönség, hogy egyszerre több karaktert is alakítunk az előadás során. Azonban a nézői visszajelzésekből úgy tűnik, működik a dolog”- összegezte Rudolf Péter,Kossuth-és Jászai Mari díjas színész a „Katlan-stábnak”.

 

A Fesztiválkatlan következő eseménye Dr. Almási Kitti előadása lesz a Teátrumban, június 8-án, pénteken 18 órától, melyre szeretettel várjuk Önöket!

 

Dr. Fintor Gábor

ügyvezető igazgató