A rock and roll szerelmeseit csalogatta magához Fenyő Miklós és sztárvendége, Szandi koncertje július 22-én.

Nem ritka pillanat a két művész találkozása, hiszen több mint három évtizeddel ezelőtt Fenyő Miklós volt az, aki elindította Szandit az énekesi pályán.

– 34 éve annak, hogy a zenei pályán vagyok, és Miklós bátyám fedezett fel, és ő indított el nem is akárhogyan ezen az úton, és én mindig nagyon örülök, amikor sztárvendég vagyok a koncertjén, mert mi a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Nemrégiben az egész családjával vendégségben voltak nálunk, de ezt már nem is vendégségnek nevezném, mert olyankor nekem olyan érzésem van, mintha mi egy család lennénk. Szóval tényleg nagyon szoros kapcsolatban vagyunk. Ezeken a koncerteken picit visszarepülök az időben– mesélte a Katlan Stábnak adott interjújában Szandi, aki azt s elárulta, hogy a piros svájci sapka már nem kerül vissza a fejére, de a Fenyő által írt dalok mellett két duettet is előadtak. Hozzátette, hetek óta várja a koncertet és örül annak, hogy ilyen gyönyörű helyszínen léphet fel, mint a Tokaj Fesztiválkatlan.

Fenyő Miklós a legismertebb szerzeményeit hozta el a közönségnek. A táncolós slágerek persze ülve hallgatva is megállták a helyüket, de sokan állva, táncolva élvezték a koncertet.

– Hogyha nagyon belegondolok, sok-sok olyan koncertem van, ahol ül a közönség. A Margitszigeti Szabadtéri az ugye minden évben van, most már huszonhat éve. Ott is ülnek, persze fölugrálnak, meg táncolnak, meg előre jönnek, olyan „ereszd el a hajam hangulat” van. De egyébként egy lírai dalnál például az sokkal jobb, ha ülnek és belegondolnak a dalszövegbe, ami nekem egyébként minden dalban rendkívül fontos. Én olyan szerző vagyok, aki el akar mondani valamit saját magáról, oda akarja adni az embereknek, és azt akarja, hogy megértsék. És ez, mondjuk például ülő közönség előtt, ezt én úgy vettem észre, hogy jobban működik – mondta el Fenyő Miklós, aki a jövő év júniusában Dollyval, Novai Gáborral és Szikora Róberttel közösen lép színpadra a Puskás Arénában a „Most vagy soha” című Hungária koncerttel.

– Elkezdtem már erre készülni, de még nem olyan intenzitással, hiszen nekem még közben van egy margitszigeti koncertem augusztus végén. De közben egyfolytában beszélgetünk a játszótársaimmal, a Hungáriásokkal, és egyre több jó ötlet jön elő, amit persze majd csiszolgatni kell. A rock and roll karbantartja az embert, nem csak fizikailag, hanem szellemileg is – tette hozzá Fenyő.

A két kiváló művész találkozása a zenei élmények iránt érdeklődő közönséget vonzotta a város szívébe. A színpadon Fenyő Miklós könnyed mosollyal köszöntötte a közönséget, és az első dallamokkal elvarázsolta a jelenlévőket. A rocksztár energikus előadásmódja és megunhatatlan slágerei pillanatok alatt elnyerték a közönség tetszését. A jól ismert refrénekre együtt éneklő tömeg vidám és magával ragadó hangulatot teremtett.

A koncert további izgalmat ígért, amikor a színpadra lépett a sztárvendég, Szandi. Az énekesnő színpadi kisugárzása és lenyűgöző hangja még fokozta az est hangulatát. Fenyő Miklós és Szandi közös duettjei a közönség kedvenceivé váltak, és a nézők örömében együtt énekeltek a slágerekkel.

A Tokaj Fesztiválkatlan különleges atmoszférája hozzájárult ahhoz, hogy az est minden percét emlékezetessé tegye. A hangulatos helyszín lehetőséget adott arra, hogy a közönség közelről élvezhesse a művészek fellépését, így még inkább átélhessék a zene varázsát.

Az esemény egyik érdekessége az volt, hogy a koncert közben egy kis meglepetés is várta a nézőket. A jampi, vagyis improvizatív zenei műfaj képviselői is színpadra léptek, és egy kis jam session keretében mutatták meg tehetségüket. Ez a spontán pillanat még inkább fokozta a koncert egyediségét és hangulatát.

Az est végén Fenyő Miklós és Szandi hálásan köszönték meg a közönség lelkes támogatását és tapsviharát. A boldog és elégedett nézők a zene varázslatos világában lebegve hagyták el a Tokaj Fesztiválkatlant, egy felejthetetlen zenei élménnyel gazdagodva.

Ez az esemény ismét bebizonyította, hogy a zene képes összehozni és boldoggá tenni az embereket. Fenyő Miklós és Szandi koncertje egy emlékezetes éjszakát varázsolt a 950 éves Tokaj városába, amelyről még hosszú ideig beszélni fognak az ott részt vevők.

Fotók: Erdős József