Fergeteges vígjátékot, a Négy meztelen férfi c. darabot láthatta – a Vidám Színpad előadásában – a Tokajba látogató közönség a Paulay Ede Színházban január 18-án, pénteken. A darabot az egyik legsikeresebb francia szerző, Marc Camoletti írta.   

 

A történet középpontjában négy apróhirdetés, négy apró probléma áll. A jelentkezők azonban minden esetben más személlyel találkoznak, mint aki feladta a „táviratot”. Ez finoman fogalmazva is vicces dialógusokat szül a közönség legnagyobb örömére. A végére nem csak az igazság lesz meztelen, minden kiderül (mindenki megtalálja a „párját”).

 

A nevetés nagyon fontos az ember életében” – kezdte a darab rendezője, Straub Dezső. „Az, hogy színészként „ki tudjuk kapcsolni” a nézőket a szürke hétköznapokból, nagyszerű dolog. Hiszem, hogy a humorérzék előre viszi az embert, ennek a darabnak pedig világos és egyértelmű a humora, nagyon jól kitalált sztori” – tette hozzá.

 

Esztergályos Cecíliát,  a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt  legutóbb – igen nagy sikerrel- egy komolyabb darabban láthattuk Tokajban (Maude és Harold, 2017. november 19.). Így adta magát a kérdés, hogy a mostani házsártos, vicces asszony (Georgette) szerepe mennyire áll közel hozzá?

Nincs könnyebb vagy nehezebb szerep. Nem értek azzal egyet, ha valaki azt mondja, hogy neki könnyebb a drámát játszania, mint a vígjátékot. A jó színész mindent el tud játszani, el tudja hitetni a „dolgokat”. Imádok a Vidám Színpad társulattal, ezekkel a kiváló kollégákkal együtt szerepelni”.

 

Első alkalommal játszottam Spartacus szerepét ebben a darabban, amit a bemutatón még Markos György játszott” – árulta el Beleznay Endre. „Az első felvonásban sokat vagyok a színpadon folyamatos poénok társaságában. Ezeken szerencsére most is jól szórakozott a közönség”– emelte ki.

 

Beleznay Endrével, újabb humoros szerepben a Paulay Ede Színház következő előadásban is találkozhatunk. Március 9-én, szombaton lesz látható a „Nicsak, ki lakik itt” a Bánfalvy Stúdiótól. A bohózat főhőse Eric (Beleznay Endre játssza), aki egy házban lakik feleségével, Lindával és albérlőjükkel, Normannal (Gesztesi Károly). Eric már két éve van állás nélkül, de ezt nem meri otthon bevallani, inkább társadalombiztosítási csalásokból tartja el magát. Egyre újabb és újabb – nem létező – bérlőket jelent be, akik valamennyien halmozottan hátrányos helyzetűek, így számtalan jogcímen érkezik kisebb-nagyobb összegű támogatás a férfi bankszámlájára. Ez remekül megy mindaddig, amíg meg nem érkezik a házba egy társadalombiztosítási ellenőr, és innentől kezdve elindul a hazugságok végeláthatatlan sorozata.

 

Dr. Fintor Gábor

ügyvezető