Joe Dipietro: A folyón túl Itália c. darabot – az Orlai Produkciós Iroda előadásában – láthatta a közönség a Paulay Ede Színházban április 13-án, pénteken. A művet „színészlegendák” játszották.

A darab generációs különbségekre épült. Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várta az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt voltak, elszabadult a pokol, indult a valódi olasz téboly.

„Az, hogy Szabó Kimmel Tamás játssza az unokámat, hatalmas boldogság számomra” – kezdte beszélgetésünket Lázár Kati Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő. Nagyon jó, hogy a karaktere nem neveletlen, nem türelmetlen, nem ellenséges, hanem tisztelettudó. Ettől függetlenül a maga útját akarja járni, amit mi (öregek) megpróbálunk megakadályozni. Nagyon vicces a köztünk lévő kapcsolat, imádják a nézők a darabot” – tette hozzá.

Milyen volt a közös munka a próbákon a fiatal színészekkel? – tettük fel a kérdést Benedek Miklósnak, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznek.  

Nagyon könnyű volt, hisz húsz évig tanítottam a főiskolán. A vidéki színházakban a nézők valamiért jobban szeretik a színészeket, a darab történését, több talán bennük a vágy, hogy lássák a „színházat” – fejtette ki.

A következő előadásunk az Anconai szerelmesek  a Veres1Színház előadásában április 22-én látható 15, és 19 órától (mindkét időpontra elfogytak a jegyek!). A darab (írója Vajda Katalin) két óra felhőtlen szórakozás, némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon locsolt nosztalgiával, azaz a legjobb kulturális koktél egy fárasztó nap utáni felüdüléshez. A szereposztás garancia a kikapcsolódáshoz. Láthatjuk többek között Fésűs Nellyt, Miklós Krisztát, Dósa Mátyást, Balogh Gábort.

Fintor Gábor

ügyvezető