Az EMeRTon-díjas magyar rapper, dalszövegíró Geszti Péter a két évvel ezelőtti Jazz+Az koncertet követően tért vissza Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadára, ezúttal a Best of Geszti műsorával.

Koncertjén az előadó a Rapülők, a Jazz+Az, a Gringo Sztár és a Létvágy formációk dalait sűrítette egy ütős, szórakoztató és látványos produkcióba, amihez a Jazz+Az kiváló muzsikusai is társultak.

– Ezen a koncerten el tudom játszani az új a dalokat is (a régiek mellett), amelyek nekem fontosak, közte olyat is, ami nemrég készült el (az Akárhova mész című dal)– mondta a Katlan Stábnak adott interjújában Geszti Péter, aki azt sem titkolta, hogy nagyon szeret a ’katlanban fellépni.

– Amikor érkeztünk már alkonyodott és valahogy megcsapott ennek a tájnak a szépsége. Ezt tök őszintén mondom, nem udvariasságból. Az jutott eszembe, hogy ide kéne jönni a családdal egy pár napra. Feleségem amúgy is nemzetközi borakadémikus, ő aztán tényleg nagyon ért a borokhoz. Szemben velem, aki nem értek hozzá, viszont nagyon kedvelem a jó borokat, még az édeseket is. Azon ritka fogyasztók közé tartozom, akik nem a trendeket figyelik a borászatban, hanem azt, hogy mit szeretek én magam. És maga Tokaj is egy nagyon kedves hely számomra, több okból is. Nagyon régen is jártam itt még egy Rock Gyermekei Táborban, de az Ász című tévéműsorral is. A két évvel ezelőtti Jazz+az koncert pedig egy nagyon-nagyon jó emlék számomra -részletezte.

– Tokaj számára a Fesztiválkatlan egy nagyon jó dolog. Olyan jól van megépítve, hogy nagyszerű élmény föllépni a zenekarnak is. Ritka az ekkora nézőtér, talán a Margitszigeten van hasonló Budapesten, ami szintén egyik kedvenc koncerthelyszínünk. Szóval ide mindig jó visszatérni, ráadásul Tokaj esetében egy 950 éves településről beszélünk. Szóval ez egy különleges helyszín, és különlegesen jó itt játszani – zárta gondolatait Geszti Péter, aki tokaji fellépését a nyár egyik legjobb bulijának nevezte, hivatalos közösségi oldalán így posztolt a koncert másnapján.

„Zene nélkül az élet tévedés lenne – írta Nietzsche. Ez tegnap is bizonyítást nyert. Olyan orbitális koncert kerekedett a Tokaj Fesztiválkatlanban, hogy a további filozófiai hivatkozásoktól eltekintek. Mindannyiunkat elragadott magával a zenélés és a nyár felhőtlen öröme, a szabad tér, a katlan szokatlan varázsa. Édes volt az est, mint a #tokajiaszu, igazi százputtonyos vigadalom emlékét hoztuk haza! Köszönet mindenkinek, aki részt vett benne!”

Fotók: Erdős József/Fesztiválkatlan