A hagyományoknak megfelelően idén is a Tokaj Fesztiválkatlan és a tokaji Kulturális Központ rendezte a városi gyermeknapot, amely egyúttal a szabadtéri játszóhely szezonnyitó rendezvénye is.

Tavaly a koronavírus okozta helyzet miatt elmaradt a legkisebbek ünnepe május utolsó vasárnapján. Idén azonban az érvényben lévő szabályokat betartva megtartották a gyermeknapot a Fesztiválkatlanban, az ingyenesen látogatható programra viszont csak azok léphettek be, akik rendelkezek védettségi igazolvánnyal.

Az időjárás sajnos csak a délelőtt folyamán fogadta kegyeibe a rendezvényt, ahová nagyon sokan kilátogattak. Az ugráló várakban, a trambulinon, az arcfestésen, a csillámtetováláson rengetegen vettek részt, de az ügyességi verseny is igen népszerű volt a gyermekek körében.

A Fesztiválkatlanban tartott programról az országos közszolgálati televízió is beszámolt, az m1 élőben kapcsolta a gyermeknapot, ahol egy ifjú résztvevő és az intézményt vezető dr. Fintor Gábor nyilatkozott.

https://hirado.hu/belfold/cikk/2021/05/30/vegre-ujra-gyermeknapi-programokat-tartanak-orszagszerte

A délután már a zenés programokról szólt, az esős és hideg idő miatt azonban a színpadot a Teátrumba kellett költöztetni. Itt tartott bemutatót a tokaji LION Muay Thai Team Éltető Péter thai boksz mester vezényletével, majd a The Pretenderz zenekar is itt koncertezett. Mindeközben Frici bohóc is szórakoztatott. A környékbeli fiúkból álló bandát pedig a gyerekek körében népszerű, a különböző videós és zenés megosztó oldalakon egyre több letöltést elérő Belvárosi Betyárok követték. A győri zenekar dalai nemcsak a gyermekek szóltak, slágereiket a fellépőkkel együtt énekelték a nap zárásaként.

(ej)