Az operett irodalom egyik legsikeresebb művét, a MÁGNÁS MISKA c. darabot láthatta az Operettszínház előadásában a közönség a jubileumi 25. Zempléni Fesztivál keretében a Fesztiválkatlanban, augusztus 13-án, szombaton.

„A Mágnás Miska épp idén 100 éves, ugyanis 1916. február 11-én mutatták be.” – kezdte Peller Károly színművész. „A főszerepet nagy nevek játszották korábban, én Bajor Imrétől örököltem Miska szerepét, ami nagy megtiszteltetés számomra.” – fejezte ki örömét. „Mivel Miskában nagyon fontos a természetesség, ezért saját bajusszal játszom, ami hozzásegít a szerep megformálásához. Először lépek fel a Fesztiválkatlanban, ami nagy kihívás számomra.” – tette hozzá.

„Ez egy csodálatos környezet ezzel a hátérrel, a sziklafallal, a város is nagyon tetszik, ezért elhatároztam, hogy egyszer eljövök ide kikapcsolódni.” – mondta Lehoczky Zsuzsa, Érdemes, Jászai Mari-díjas művésznő. Több, mint kétszázszor játszottam ebben a darabban, ami így a kedvenc előadásaim között szerepel. Peller Anna és Peller Károly lendületes egyénisége nagyon jót tett a darabnak meglátásom szerint. – árulta el az idén 80. születésnapját ünneplő Kossuth-díjas színésznő, akit az előadást követő tapsviharban egy csokor virággal köszöntöttünk. A gyönyörű meglepetést Fazekas Tamás, a Fesztiválkatlan ügyvezetője adta át Lehoczky Zsuzsának.

Fintor Gábor
léesítményvezető