Másodszor várják egy „laza futásra” az extrém kihívásokat kedvelőket Tokajban. Június 5-én mindössze 1400 métert kell lefutni, de ezt 190 méteres szintkülönbséggel..

Az első ilyen futóversenyt tavaly hívta életre Fekete Gyula. A tokaji testnevelő tanár az mondja, mindig szeretett volna valami egyedi versenyt meghonosítani a városban. A nagy szintkülönbséggel vegyített futáshoz egy videómegosztón talált felvétel adta az ötletet, ennek a kistestvérét szervezte meg az előző évben. Első gondolat a tokaji sípálya volt, ám praktikus okokból a pár éve Magyarország Legszebb Szőlőbirtokának választott, a Rákóczi pincét is működtető Tokaj-Hétszőlő területe lett alkalmas a lebonyolításra.

Idén már könnyebb dolgunk van a szervezéssel, mert tapasztalatok állnak mögöttünk, valamint a támogatók, akiket az előző évben megkerestünk, idén már szinte automatikusan a rendezvény mögé álltak. A tokaji Egészség Fejlesztő Iroda pedig fő támogató ként jelenik meg. Újdonságot a verseny lebonyolítása szempontjából az jelenthet még, hogy a serdülő, ifjúsági és a felnőtt kategória mellett megjelenik a szenior korosztály is. Távolabbi terveink között szerepel a kerékpárosok bevonása is a nem mindennapi kihívásba – nyilatkozta a HegyaljaInfo-nak Fekete Gyula, aki hozzátette, hogy a Hegyre Fel! – Hétszőlő Extrém Futóverseny 1400 méteres távjának utolsó 1000 méterén leküzdendő csaknem 200 m-es szintkülönbség beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

A folyamatos emelkedő egyaránt igénybe veszi a testi és lelki képességeket is, a résztvevőknek végig szilárd burkolatú úton kell futniuk.

A célba érve viszont a szervezők azt ígérik: mindenkit kárpótol a szemet gyönyörködtető látvány.

Forrás: hegyalja.info