A Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadának eseményei is elindultak, méghozzá a Dumaszínház sztárjaival. A nézőtér a Szomszédnéni Produkciós Iroda, Kiss Ádám és Dombóvári István poénjaitól volt hangos június 17-én.

Kiss Ádám és Dombóvári István már visszatérő vendégek a Fesztiválkatlanban, mindketten már harmadszor álltak színpadon az elmúlt hét évben.

– Ha Hegyalját mondjuk szülőföldemnek, akkor lényegében hazajárok – mondta el Kiss Ádám. – Rengeteg szép emlékem van Tokajról is, de én innen pár percre, Szerencsen nőttem fel és Mádon volt „még egy kis érdekeltségem”, Tarcalon laknak barátaim. Szóval ezt a régiót elég jól ismerem, ide mindig jó hazajönni – tette hozzá a humorista, aki pénteki fellépése alkalmával is már reggel útra kelt, hogy legyen ideje a térségbe ellátogatni kedvenc helyeire.

Szerencsi kapcsolódása azt est másik fellépőjének is van. Dombi ugyanis az „édes városból” származó lányt vett feleségül. Érdeklődésünkre elmondta, sokat járnak Tokajba, szeretnek itt lenni és természetesen az édes bort is szívesen megkóstolja.

– Én azok közé tartozom, akik szeretik az édes bort. Nem mondom azt, hogy az a jó bor, ami száraz és savanyú. Imádom a Tokaji Aszút és nem azért mondom, mert itt vagyok. Tényleg nagyon szeretjük – emelte ki Dombóvári István.

A Szomszédnéni Produkciós iroda két tagja Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs először lépett fel a Katlanban. Érdeklődésünkre elmondták, a poénokat mindig az aktuális élethelyzet hozza, abból tudnak táplálkozni. A több mint húsz éves társulat Erdélyből származik, sokak kedvencévé váltak székely történeteikkel, ma már egy ország ismeri saját humorukat és előadásmódjukat. 

Humorból a következő nagyszínpadi előadáson sem lesz hiány, hisz a Játékszín sikerprodukcióját, a Legénybúcsú c. fergeteges vígjátékot tekintheti meg a nagyérdemű július 3-án, Szente Vajk és Nagy Sándor főszereplésével.