Az ExperiDance Production 16 éve a magyar tánckultúra utazó nagykövete. A 2016-os „Katlan-szezonban” két hétvégén is a Fesztiválkatlanban láthatjuk őket. Elsőként az Ezeregyév Generációk előadást láthatta a közönség július 23-án, szombaton. 

„Ez az előadás a milleneumi centenáriumi ünnepségsorozatra készült”. – ismertette Román Sándor művészeti vezető, rendező, tulajdonos. „Egyrészt azért készült, hogy népszerűsítsük a magyar néptánc kultúrát. Másrészt, hogy létrehozzunk egy új stílust.” – tette hozzá. Ez egy összetéveszthetetlen táncstílus, amely egyedülálló módon alkalmas arra a világon, hogy szavak nélkül meséljen el történeteket. Így ez a stílus amellett, hogy az újdonság erejével hat, az eredeti történeteken, karaktereken, mondanivalón keresztül mélyen megérinti a nézők lelkét is.

„Érdekesség, hogy a Katlanban bemutatott produkcióban Ádám, Éva, valamint Lucifer és Isten szerepét is 2-2 táncművész játszotta.” – mondta Boda János tánckarvezető, aki szerint az előadás címében (generációk) minden benne van. „Tulajdonképpen arról szól, hogy Ádám és Éva végigvezeti a nézőket a magyar történelmen keresztül a különböző korszakokban.” – mesélte Morvai Veronika táncművész.

De vajon milyen érzés a Teremtőt alakítani? – tettük fel a kérdést Patonai Norbertnek.
„Megtisztelő, hogy Isten szerepében teremtem meg Ádámot és Évát, olykor pedig közbeavatkozom, amikor Lucifer nem jó irányba viszi az emberiséget. A lényeg, hogy a darab „happy enddel”zárul.”

Az Experidance társulatot legközelebb július 29-én, pénteken láthatjuk, amikor a Gyöngyhajú lány Omega musicalnek tapsolhatunk a Fesztiválkatlanban.
Az eseményt óriási érdeklődés övezi, hisz a színpadunkon Fésűs Nelly, Békefi Viktória, Szomor György, Lux Ádám és R. Kárpáti Péter főszereplésével csendülnek fel majd a nagy slágerek.

Fintor Gábor
létesítményvezető