Gyermekzsivajtól volt hangos a Tokaj Fesztiválkatlan Teátruma Kalap Jakab bábelőadással tarkított koncertjén július 15-én. Az előadó rendkívül népszerű a YouTubeon, van olyan videója, amit már hétmilliónál is többször láttak.

– Annak idején, amikor elkezdtem a zenélést azért tettem, mert született öt gyermekem. Otthon, kizárólag nekik vágtam bele abba, hogy dalokat fabrikáljak, aztán egy születésnapi programon egy vendég, aki műsorszervezéssel foglalkozik mondta, hogy szerinte ezt szélesebb körben is lehetne csinálni – mondta el a Katlan Stábnak adott interjújában Jakab.

Az előadó később a filmes szakmában dolgozott, majd amikor apukából nagypapává vált újból elővette a hangszereket az unokák legnagyobb örömére. Persze a családi körön túl is muzsikál, hiszen sokakat érdekel és sokan szeretik munkásságát.

– Csak olyat csinálok, amit a saját gyerekeimnek, unokáimnak is eljátszanék – tette hozzá.

A produkció pedig egyfajta családi performansz, hiszen színpadon fiával Leventével áll, de másik két gyermeke is része az előadásnak, ahol a fülbemászó dallamok mellett sok humorral és számos jelmezes játékkal is szórakoztatják a családokat.