Kultikus Kispál és a Borz daloktól volt hangos a Tokaj Fesztiválkatlan július 15-én. A 2010-ben feloszlott formáció két alapítója tavaly döntötte el, hogy újra összeállnak Kispál és a Lovasi néven viszik el a dalokat újra közönségüknek.

A Kispál on Orfű volt azaz alkalom, amikor a két sikeres zenész úgy döntött, hogy tizenkét év szünet után újra közösen zenélnek. A tavaly augusztusi siker pedig új ötleteket hozott a formációnak és a dobos mellé egy szaxofonos is belépett.

– Hunorról (dob) és Bencéről (szaxofon) is tudtam, hogy szeretik ezt a fajta zenét és alkalmasak is rá. Három-négy alkalommal próbáltunk mindössze, mi magunk is meglepődtünk azon, hogy mennyire jól beállt ez a dolog. Van egy csomó olyan rész is a koncerten, a dalokban, amit improvizítan hagytunk meg – részletezte Lovasi András.

– Ez a felállás remekül alkalmas arra, hogy átdolgozzunk, esetleg leegyszerűsítsük a dalokat, hogy szabadabban mozogjunk bennük. Én ezt nagyon élvezem, korábban nem gondoltam volna, hogy ez a fajta zenélést ennyire élvezni fogom. Ugyanakkor kihívás is, mert levegősebb a zene, tisztában kell játszani, de nekem ez nagy örömet okoz – tette hozzá Kispál András a Katlan Stábnak adott interjúban.

A tokaji koncert igazi kuriózum volt, hisz a repertoár a Kispál és a Borz dalokból állt, ám a slágerek mellett ritkábban játszott, különlegesebb szerzeményeket is hallhatott a közönség.

Fotók: Erdős József