Nógrádi György és Pál Feri Atya után Kőhalmi Zoltán önálló estjével (A pesszimizmus előnyei címmel) folytatódtak a teátrumi programok a Fesztiválkatlanban, június 23-án, pénteken.

Kőhalmi Zoltán kitűnő tanuló volt, 8 évig társas táncolt, és versenyekre is járt. Építész diplomát szerzett, de az egyetem alatt már a tanárai is tudták, nem fog építészként dolgozni, egy percet sem tevékenykedett a szakmában elmondása szerint. Előadásai előtt gyakran jegyzeteket készít, és tornagyakorlatokat is végez.

A Fesztiválkatlanban Kőhalmi Zoltán kételyeivel és szorongásaival szórakoztatta a nagyérdeműt. Ezzel együtt a létezés nagy kérdései is előtérbe kerültek.

„Egy közös játék volt ma este a közönséggel, ami szerintem jól működött.” – mondta a mindig maximalista Kőhalmi Zoltán, majd a kulisszatitkokba is betekintést adott. „Ez egy színházi élmény két felvonással, egy kötöttebb, tervezett „műfaj”, mondhatnám egy koncertalbum (van eleje, közepe, vége). Ugyanakkor, ha bármi történik, akkor spontán módon változtatni kell.” – fejtette ki a racionális gondolkodású humorista.

Az előadás címe tükrözi Önt is? Pesszimista alkat? – érdeklődtünk.

Azt csinálom a színpadon, ami egyébként is vagyok. Ez egy őszinte műfaj. Ez nem egy felvett, kitalált attitűd, számomra minden nap egy újabb kaland. Gyanakvással figyelem a világot.” – tette hozzá az ország egyik legnagyobb nevettetője.

 

A Fesztiválkatlan következő teátrumi eseménye Csákányi Eszter zenés koncertje lesz- a női lélek ezer arcáról- június 30-án, pénteken.

 

Fintor Gábor

ügyvezető igazgató