2022-ben sem maradnak tokaji túra nélkül a bringások

A Bringa Piknik idén is az egészségről, a sportról, a jó hangulatról, és a szuper, vidám társaságról szól. Na meg egy lassúsági versenyről.

Közel ezer bringás indult 2018-ban  Nyíregyházáról Tokaj felé. A nyírteleki és a rakamazi piknikpontnál pedig több százan csatlakoztak a túrához.  A közel 35 km-es út végén pedig ellepték a bringások a tokaji Fesztiválkatlant. Idén is ez az útvonal, ezt már jól ismerik szinte mindenhol. Az elmúlt években ugyanis megyehatáron túlról, Budapestről, sőt Japánból is volt résztvevő az ingyenes túrán.

A két jól bevált piknikponton sincs változás, Nyírtelek és Rakamaz nem csak csatlakozási lehetőség. Itt ásványvízzel, gyümölccsel és pogácsával pótolhatják a bringások az elvesztett kalóriákat.

A rajt ezúttal is Nyíregyházán, a Kossuth téren lesz. A hagyományoktól azonban eltérő, korábbi időpontban, már 9:00-kor indul a mezőny. Előtte többek között a népszerű és ingyenes BikeSafe regisztráció és Rebeka Valéria énekes műsora várja az indulókat. A Fesztiválkatlanba érkezőket pedig Dj Till bevonulózenéi fogadják majd.

Egy jó rendezvénynek évről évre meg kell újulnia. A 2022-es Bringa Piknik extrájaként ezért a tokaji Fesztiválkatlanban egy különleges verseny várja azokat, akiknek nem remeg túlságosan a lába. Négy korosztály indulhat a Bringa Tusán. Az akadályverseny célja az akadályok (15 db) és a táv (450 m) minél lassabb teljesítése, itt minden résztvevő ajándékot kap. Erre a nevezés díjtalan, de előzetes, online regisztrációhoz kötött és a nevezők száma korosztályonként maximalizálva van 25 főre!  A Bringa Tusa (kerékpáros akadályverseny) egyben karitatív jelleggel is bír, hisz nevezőnként 5.000.- Ft-ot a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya részére ajánlanak fel a szervezők és a támogatók.

A rendezvény alatt folyamatos a mozgó orvosi felügyelet, illetve Tokajban mentő jelenlétével biztosítják az esetleges (nem várt) balesetek szakszerű orvosi ellátását. Egy felmatricázott szerviz buszt is biztosítanak a szervezők az esetleges műszaki problémák kivédésére, megoldására. Tokajból vissza Nyíregyházára mindenki egyénileg érkezik, hisz a tokaji programokon való részvétel kötetlen. A MÁV a Tokaj-Nyíregyháza vonalon közlekedő vonatokhoz kerékpárszállításra alkalmas vagonokat is csatol 14 és 18 óra között, minden óra 34. percében.

A Bringa Piknik időpontja: 2022. május 14.

Start: Nyíregyháza, Kossuth tér, 9:00 (gyülekező 8:00)

Cél: Tokaj, Fesztiválkatlan

Piknik pontok: Nyírteleknél és Rakamaznál.