Szabó Péter tréner „Miért jó, ha rossz?” címmel tartott előadást a Teátrumban, július 28-án, szerdán. A motivációs előadó szerint az emberek életében folyamatosan vannak krízisek, ez pedig a másfél éves koronavírus helyzet következtében meg erősebben megmutatkozik.

Szabó Péter előadására sokan voltak kíváncsiak
fotók: Fesztiválkatlan/Erdős József

– Érdemes azzal foglalkozni, hogyan lehet ezeket a kríziseket a legjobban kezelni, ha már a körülményekre nem lehet hatásunk – mondta el a Katlan Stábnak Szabó Péter, utalva a világjárványra, illetve az ezzel kapcsolatos (szükséges) intézkedésekre.

Péter azt tapasztalja, hogy előadásai mindenkit megszólítanak. Az elmúlt időszakban kevesebbszer lép közönség elé, ennek az az oka, hogy a nyarat a gyermekeivel tölti. Ha pedig mégis színpadra áll, akkor igyekszik segíteni mindazoknak, akik kíváncsiak rá.

– Tizenéves kortól kezdve egészen szép kort megélt érdeklődők is részt vesznek az előadásaimon. Nagyon befogadók és nyitottak arra, hogy -kendőzetlen őszinteséggel – beszélgessünk a felelősségvállalásról, az aggódásról, valamint a különböző kognitív módszerekről, melyekkel hatást tudunk gyakorolni arra, hogyan éljünk meg jól egy válságos helyzetet, hogyan hozzuk ki a legjobbat, a „maximumot” ebből.

Szabó Péter azt mondta, nagy örömmel fogadta a tokaji meghívást, hiszen szinte „hazajött”. Miskolciként szívesen lép fel a térségben, hisz egy pillanatra sem felejti el azt, hogy honnan jött.

– Pont ez a környék az, ami a szívemet leginkább megérinti. Van, hogy elmegyek arra a helyre, ahol annak idején a ház tetejéről le akartam ugrani. Elvittem már a fiaimat ahhoz a kocsmához is, ahol egykor „éltem”. Fontos számomra, hogy segítsek azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy belépőjegyet vásárolnak az előadásomra. Persze ez óriási felelősség is egyben, de ha csak egy embernek, egyetlen gondolattal tudok segíteni, azaz változtatásra vezetni őt, az már megérte! – zárta mosolyogva gondolatait hazánk (egyik) legnépszerűbb motivációs előadója, aki örömmel dedikált és fotózkodott az érdeklődőkkel.

(ej)