Többek között a címben feltett kérdésre keresi a választ a Balázs Andrea és Pásztor Tibor főszereplésével bemutatott darab. Neil LaBute Fat Pig című szatíráját a Karinthy Színház vendégjátékában, a Paulay Ede Színházban láthatta a nagyérdemű szeptember 2-án, pénteken.

Neil LaBute szatírája a modern kori szépségideál kérdését járja körbe, annak tükrében, hogy mennyire fontosak a külsőségek a siker, az elismerés szempontjából, és, hogy mennyire kényszerül megváltoztatni valaki önmagát az érvényesülés érdekében. Az ünnepelt amerikai szerző és forgatókönyvíró híres szatirikus komédiáját először állították hazánkban színpadra, az eredeti bemutató 2004-ben volt az Off-Broadwayn, a darabot Legjobb Vígjáték kategóriában Olivier-díjra jelölték.

– A Fat Pig kifejezetten feszegeti az emberek határait és tűrőképességüket. Boncolgatjuk azt a témát, hogy mit teszünk félre a saját boldogságunk miatt, vagy mit húzunk magunkra, elrontva saját boldogságunkat – emelte ki Balázs Andrea, a darab női főszereplője. – Mindennapos probléma az, amit feszeget ez a darab. Nagyon sokan vannak úgy a világon, hogy azért nem lépnek meg bizonyos dolgokat, mert attól tartanak, hogy „mit fognak majd mondani” mások. Emiatt sokszor háttérbe szorítjuk a saját boldogságunkat, aki pedig ennek az ellenkezőjére mégis bátran mer lépni, neki nagyobb esélye van arra, hogy kiteljesedjen – tette hozzá a színésznő, aki azt is elárulta az előadás kapcsán, hogy nagyon ritka az, amikor a Karinthy Színház saját falain kívül mutat be egy-egy darabot. Ezért is mondható különlegességnek a tokaji vendégjáték.

– A mai világban nap mint nap posztolgatunk vagy olyan képeket tartunk fontosnak kitenni a közösségi oldalakra, ahol az emberek a tökéletességet láttatják. Ez pedig nagyon megtévesztő lehet – mondta a darab férfi főszerepét játszó Pásztor Tibor. – Az általam alakított Tom a darabban nemcsak önmagát keresi, hanem azt a lányt is, aki mellett ki tud bontakozni, önmaga tud lenni. Ezt egy molett lányban találja meg, ami nagyon sok bonyodalmat és feszültséget okoz nemcsak önmagában, hanem környezetében is – részletezte a színész a tokaji közönség körében nagy sikert arató előadást.