Kálmán Imre minden idők legismertebb és leggyakrabban játszott operettjét, a Csárdáskirálynő c. darabot mutattuk be a jubileumi évad keretein belül július 20-án, szombaton. Az előadást Csonka Zsuzsanna rendezte, közreműködött a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar.  

A Csárdáskirálynő Kálmán Imre minden idők legismertebb és leggyakrabban játszott operettje, melyben egy igaz szerelem útjába gördített akadályok leküzdése áll a középpontban.
Edwin herceg anyja Cecilia hercegnő mindent elkövet, hogy fiát elszakítsa szerelmétől, az ünnepelt pesti sanzonett Szilviától (Vörös Edit). Hamis párizsi szerződéssel űzi el az énekesnőt fia közeléből, majd egy reménytelen házasságba próbálja kényszeríteni fiát, hogy ő maga a legmagasabb arisztokrata körökbe kerülhessen. Edwin (Domoszlai Sándor) legjobb barátai Bóni gróf (Czető Roland), Feri úr (Berkes János), és Miska (Szirtes Gábor) az Orfeum főpincére azonban tréfát nem ismerve összefognak, hogy Cecilai hercegnő múltját leleplezve kiderüljön, hogy valaha ő maga volt a pesti orfeum ünnepelt Csárdáskirálynője. A hajdan ünnepelt primadonna Cilike szerelmét elhagyva, karrierjét föláldozva érdek házasságai pillérein jutott el hercegnéi rangjához. Miután kiderül a keserű igazság, a hercegnő többé nem tudja megakadályozni, hogy Edwin  és Szilva egymásié legyenek.

Csonka Zsuzsanna: a legjobb operett a Csárdáskirálynő

A legismertebb, a legkedveltebb, és talán a legjobb operett darab is a Csárdáskirálynő. Kálmán Imréről Bartók magaslataiban tudok beszélni annyira jó zenéket szerezett (a csárdást és a keringőt a legmagasabb szinten komponálta meg)” – mondta Csonka Zsuzsanna a produkció rendezője, aki színészi pályafutása alatt több szerepet is játszott a Csárdáskirálynőben, Tokajban Cecíliát alakította. „A lépcsőfokokat végigjártam, Cecília karakterének megformálására pedig mindig is nagyon vágytam, nagyon sokat tanultam, „hallottam” olyan színésznőktől, mint Lehoczky Zsuzsa, Medgyesi Mária, Várhelyi Éva, Felföldi Anikó” – tette hozzá.

Vörös Edit: hatalmas élmény a Fesztiválkatlan színpadán játszani

Ez egy nagy, egy óriási szerep, amit dicsőség eljátszani. A közönség szerintem azért szereti nagyon ezt a darabot, mert sok benne a humor, a dráma, kiválóak a zenék, gyönyörűek a szereplők és a táncosok. Minden adott ahhoz, hogy a nézők jól szórakozzanak. Úgy érzem, hogy a Tokajba ellátogató közönség „vette a darabot”, nekünk, színészeknek pedig hatalmas élmény a Fesztiválkatlan színpadán játszani” – árulta el vidáman Vörös Edit színésznő.   

Czető Roland: komoly felelősség is

Pályafutásom nagy részét a szinkron teszi ki, az elmúlt négy-öt évben van jelen aktívabban is a színészet. Azt hiszem, a táncos komikus-szerepek legmagasabb szintje eljátszani Bónit (igazán megtisztelő), ugyanakkor komoly felelősség is, mert mindenki ismeri, így nagy az elvárás, és újat is kell mutatni” – fejtette ki véleményét Czető Roland szinkronszínész.

fotók: Erdős József

Kedves Közönségünk!

Nagyszerű színházi előadással még találkozhatunk az ötödik évadban.

Két óra felhőtlen szórakozás ígér uyanis az Anconai szerelmesek augusztus 3-án, szombaton 20 órától a Veres1Színház előadásában. Némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon locsolt nosztalgiával a legjobb kulturális koktél az előadás egy kis hétvégi kikapcsolódáshoz. „Az erotikáról szól egy mediterrán helyszínen a darab. Egy előadásban általában megjelenik a jó és a rossz. Ennek a produkciónak az érdekességét az adja, hogy nincs benne „rossz/negatív” karakter. Minden figura külön-külön szerethető. Zseniális olasz slágerek csendülnek fel a hetvenes évekből” – mutatott rá a színházi dramaturg Venyige Sándor, aki a parádés szereposztást is megosztotta velünk (például Fésűs Nelly, Buch Tibor, Dósa Mátyás, Janik László).

Dr. Fintor Gábor ügyvezető