lpl_2020_nagy
lpl_2020_nagy

L’ART POUR L’ART
Ember a falvédőről

Nyilván Önök is sokszor hallották már azt a kifejezést, hogy „nem most jöttem le a falvédőről”. Ugye milyen könnyen elsiklunk egy ilyen mondat fölött? A L’art pour l’art Társulata viszont elgondolkodott ezen a kijelentésen, mivel felmerült egy kérdés, ami nem hagyta nyugodni őket.

Ha nem most jött le valaki a falvédőről, akkor mikor? Tegnap, tegnapelőtt, vagy még annál is régebben? Itt már nem volt megállás. Hosszú és fáradtságos munkával kutattak, egyre mélyebbre ásva magukat az emberiség történetében, visszamenve egészen a kezdetekig, mire rájöttek a megdöbbentő igazságra: az emberi faj valójában a falvédőről származik!

Ha élne, maga Darwin is elismerően csettintene felfedezésük hallatán, hiszen Ő is érezte, hogy az elmélete hiányos. Sajnos elkerülte a figyelmét a Besenyő család, akik közelebb vihették volna a megoldáshoz. Azt azért senki nem gondolhatja komolyan, hogy Margit, Besenyő úr, Boborján vagy Kancácska a majomtól származik! Ezt mindannyian kikérnék maguknak, beleértve a majmot is.

Elégedetten dőlhetünk a falvédőnek valamennyien, hiszen megtalálták a választ az emberiség egyik nagy kérdésére. Arra bíztatnak hát mindenkit, hogy legyenek részesei a nagy felfedezésnek, jöjjenek el az előadásra, ahol a kutatásuk összes bizonyítékát Önök elé tárják a színpadon, vagy a büfében. Amennyiben bármilyen kérdésük vagy problémájuk lenne a fentiekkel kapcsolatban, nyugodtan forduljanak hozzájuk, vagy a fal felé!