Janklovics Péter, Kiss Ádám, Fülöp Viktor, és Kőhalmi Zoltán közös estjét, vagyis a „Dumaszínház All Stars” c. produkciót láthatták a Nézők (több mint 1600-an!) június 21-én, pénteken 20 órától. Az ország legjobb humoristáitól nagy adag humort kaptunk.  

Kiss Ádám versenysportolóként kosárlabdázott. Ezek mellett két könyvet is írt már. Két évvel ezelőtt önálló estjével szórakoztatta a Katlan közönségét (világkörüli utazásairól és tapasztalatairól mesélt a tőle megszokott stílusban).

Első kérdésünk helyi kötődésére irányult, hisz Szerencsről származik.

Amikor Tokajba, vagy a környékre jövök fellépni, meglátogatom nagypapámat Mádon. Ezzel együtt a Zemplén a szívem csücske. Ha egyedül jövök, akkor is elkocsikázom itt akár egy fél napot is” – mondta mosolyogva Kiss Ádám. „Van egy alapvető váz a fejemben, ugyanakkor menet közben, ahogyan „összekapcsolódom” a Közönséggel (és létrejön a kémia), akkor a tartalom gyakran módosul, letérek az előre eltervezett útról” – árulta el további érdeklődésünkre a kiváló humorista.

Kiss Ádám poénjait imádta a Közönség (fotó: Erdős József)

Kőhalmi Zoltán kitűnő tanuló volt, 8 évig társas táncolt, és versenyekre is járt. Építész diplomát szerzett, de az egyetem alatt már a tanárai is tudták, nem fog építészként dolgozni, egy percet sem tevékenykedett a szakmában elmondása szerint. Előadásai előtt gyakran jegyzeteket készít, és tornagyakorlatokat is végez.

„Ez azért van, mert nagyon szeretek felkészülni az előadásaimra, kvázi a biztosra megyek. De mindig az emberek döntik el, hogy mi vicces, és mi az, ami kevésbé. Egyébként ez egy közös játék a Nézőkkel. Voltak olyan poénjaim, amiket még sosem hallottak máshol, most próbáltam ki őket” – ezekre nagyon vevő volt a Tokajba ellátogató Közönség tegyük is gyorsan hozzá. „Azt csinálom a színpadon, ami egyébként is vagyok. Ez egy őszinte műfaj. Ez nem egy felvett, kitalált attitűd, ilyen vagyok, és kész” – zárta Kőhalmi Zoltán.

A racionálisan gondolkodó maximalista Kőhalmi Zoltán (fotó: Erdős József)

A két sztárhumorista mellett fellépett még a „sokszínű” Janklovics Péter, és egy feltörekvő tehetség Fülöp Viktor is. Produkciójukon kiválóan szórakozott a nagyérdemű.

A Fesztiválkatlan következő nagyszínpadi eseménye a világ legnépszerűbb tánc-show-jának, a Lord of the Dance-nek sikeres produkciója látható lesz Tokajban is. Az ír rendező és táncművész, Michael Flatley által koreografált produkciót néhány éve teljesen felújították. A Dangerous Games című új előadást európai turnéjuk keretében június 29-én, szombaton 20 óra 30 perctől láthatják az ír tánc és muzsika szerelmesei. Az eseményre – már hetekkel korábban – MINDEN JEGY elfogyott.

Dr. Fintor Gábor

ügyvezető igazgató