Feledhetetlen élményt nyújtott a nagyszámú közönség számára a teltházas Havasi szimfonikus koncert show augusztus 27-én, szombaton, a Fesztiválkatlanban. A zeneszerző-zongoraművész, Havasi Balázs legújabb zenei innovációját mutatta be Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színházában. 

Mint ahogy azt a produkció felkonferálásakor kiemeltem, a Havasi Balázs műveire épülő szimfonikus koncert show 2012 decemberében mutatkozott be először a Budapest Sportarénában. Az azóta eltelt 4 évben 9 teltházas aréna koncertre került sor, melyekre összesen több mint 100 000 jegy kelt el. Ezzel a HAVASI Symphonic a második helyre került a Billboard magazin nemzetközi koncerteket rangsoroló toplistáján, és tavaly októberben hatalmas sikerrel debütált az amerikai közönség előtt is New York-ban, a Carnegie Hall nagytermében.

Magyarország egyik legnépszerűbb zeneszerző-zongoraművésze Tokajba vadonatúj műsorral érkezett. Produkciójában a klasszikus kamarazene és vonószenekari hangzás egy sajátos, 21. századi formában éledt újjá, kápráztatta el a „Katlan” közönségét, több mint két és félezer nézőnek szerezve feledhetetlen élményt. A művész többször szólt nyíltan, érzelemtől fűtötten, köszönettel és háláját kifejezve a nézőkhöz. A siker titkát a kemény munkában, a meglévő tehetségben látja, s a mögötte álló kiváló művészek csapatának tulajdonítja.

A Fesztiválkatlan életében azért bír kiemelkedő jelentőséggel ez a rendezvény, mert ezt kísérte „minden idők” legnagyobb érdeklődése. Ráadásul az is komoly megtiszteltetést jelent számunkra, hogy a művész az idén hazánkban, Budapesten kívül csak Tokajban lépett fel.

Fintor Gábor
létesítményvezető

Az eseményről készült fényképalbumunk itt található:

Havasi Koncert Képalbum