Immáron harmadik teljes szezonját kezdte meg a Fesztiválkatlan. Az idén dr. Nógrádi György nagysikerű interaktív előadásával kezdtünk május 19-én, pénteken. Az ország egyik legismertebb biztonságpolitikai szakértője aktuális és fontos témákat érintett „Te is megértheted mi zajlik a nagyvilágban” címmel.

 

Európa helyéről, szerepéről, és a magyar lehetőségekről ejtett szót előadásában a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója. Kiemelte, hogy fontosak lesznek az idei brit, a német, az osztrák, és az olasz választások. Érdekfeszítően elemezte az Európai Unió helyzetét, amelyet gyengíti Nagy-Britannia kiesése, jövőjét pedig nagymértékben befolyásolja Donald Trump kormányzása. Személyes történeteivel fűszerezett, humoros stílusú előadása közel hozta őt a nézőkhöz, akik a feltett kérdéseikre is kimerítő válaszokat kaptak.

A közönség a „beszélgetés” végén a személyre szóló dedikált könyvek mellé fotókat is készíthetett Tanár Úrral, aki többször jelezte, nagyon jól érezte magát a Katlanban.

 

Az értékes estét a szervezők Király László tokaji borász jóvoltából ajándékkal köszönték meg. Az egyedi készítésű bort Cserépy Nóra projektmanager nyújtotta át a két nap múlva születésnapját ünneplő Nógrádi Györgynek.

 

A Fesztiválkatlan következő eseménye a városi GYERMEKNAP lesz május 28-án, vasárnap, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Fintor Gábor

ügyvezető igazgató