A Nők az idegösszeomlás szélén címmel mutatta be zenés darabját a Veres 1 Színház július 29-én. A Pedro Almodovar filmje alapján készült musical középpontjában a nők és a szerelem áll, komoly kis bonyodalmat okozva ezzel.

– Ez egy latinos lüktetésű, nagyon izgalmas zenei alapokon nyugvó musical. Emellett egy hihetetlen fordulatos, krimi szerű, csodálatos történet, az egész egy szép himnusz a Nőkről – jellemezte a darabot Venyige Sándor, a Veres 1 Színház igazgatója.

A főbb szerepeket a társulattól már jól ismert és mindig sikeres Anconai szerelmesek kedvelt színészei játszották. Buch Tibor ebben az előadásban is a férfi főszerepet játssza, aki ezúttal Iván bőrébe bújt.

– Én vagyok a nem túl szimpatikus szépfiú ebben a darabban, aminek az első 20 perce arról szól, hogy Ivánt, azaz engem keresnek. Aztán ahogy megyünk előre kiderül, hogy nem ő az egyetlen nő az én karakterem életében – emelte ki a színész. – Nem egyszerű ezt a filmet, amiből a darab készült, színpadra rakni. Az adaptáció teljes mértékben követte a film vágásait, körülbelül harminc jelenetet kellene külön-külön díszletben megjeleníteni. Azokkal a falmozgatásokkal, amit a darabban láthatnak, sikerült ezt is megvalósítani.

Fésűs Nelly gyakori vendég a Fesztiválkatlanban, néhány hete még a Vadak Ura hóbaglyaként tűnt fel a tokaji színpadon. Ezúttal Lucia szerepében Iván korábbi feleségét alakította.

– Tulajdonképpen ez a nő semmit nem akar, csak magyarázatot arra, hogy gyermekének apja miért lépett le tőle. Egy kicsit bolond a karaktere, de van egy pillanat, amikor „kitisztul” és a dalában elmeséli, hogy mi történt vele – részletezte a Katlan Stábnak adott interjújában a színésznő.

– Én a drámai vonalat képviselem, hiszen én vagyok az, aki Ivánt keresi. Aztán persze találkozom rengeteg más nővel, akiknek szintén volt közük hozzá – tette hozzá a darab főszereplőjét, Pepát, a faképnél hagyott színésznőt alakító Nádasi Veronika. – Ennek a darabnak az a nagyon nagy sikere, hogy a nők magukra ismerhetnek és mindenki megtalálhatja azt a figurát, aki a legközelebb áll hozzá – mondta a színésznő.