Az Anconai szerelmesek c. darabot mutatta be a Veres1Színház (dupla, pótszékes telt házas előadásként ) a Paulay Ede Színházban, április 22-én. A délutáni előadást állva tapsolta meg a közönség.

Két óra felhőtlen szórakozás, némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon locsolt nosztalgiával, azaz a legjobb kulturális koktél lett az előadás egy kis hétvégi kikapcsolódáshoz.

Racionálisan nem lehet megválaszolni, hogy a darab mitől ennyire sikeres” – kezdte Venyige Sándor, a Veres1Színház igazgatója. „Mi másféléve mutattuk be először. Az erotikáról szól egy mediterrán helyszínen. Egy előadásban általában megjelenik a jó és a rossz. Ennek a produkciónak az érdekességét az adja, hogy nincs benne „rossz/negatív” karakter. Minden figura külön-külön szerethető. Zseniális olasz slágerek csendülnek fel a hetvenes évekből parádés szereposztással” – mutatott rá a siker receptjére a színházi dramaturg.

Nem számítottam ekkorra sikerre Tokajban, imádták a nézők” – emelte ki őszintén Buch Tibor, Aranyalma és Pro Theatro díjas magyar színész. „A történet olyan, ahogyan mi képzeljük el a mai világban az olasz hetvenes éveket. Nagyon boldog vagyok, hogy állva tapsolt a közönség, igazi eufória ez nekünk, színészeknek” – hangsúlyozta a kiváló énekes.

Fésűs Nelly számtalanszor játszott már a Fesztiválkatlanban. Nagyon sok szerepben tűnik fel manapság, arról érdeklődtünk a művésznőtől, ha sorrendet kellene állítania, akkor hol helyezkedik ez a darab, ez a szerep számára?

Nem szeretek sorrendet felalítani, minden szerepnek nagyon örülök, ugyanakkor, ha őszinte akarok lenni, akkor ez dobogós helyen van (mosolyog)” – árulta el.

Nagyon fontos a közönség reakciója, ami számunkra óriási löketet ad a színpadon. Itt olyan közönség volt, akik „jöttek” velünk, értettek minden poént. Ilyen sikert maximum Veresegyházon tapasztaltunk” – mondta Dósa Mátyás színész, énekes.

Az állótaps a legnagyobb jutalom egy színésznek” – fejezte ki örömét Balogh Gábor színművész. „A nyíregyházi színház kapcsán az Anconai szerelmesekhez ezer szállal kötődöm. A kétezres évek középén még én alakítottam Luigi del Soro, a dadogós vándormuzsikust, most Lukreziot játszom. Remélem, tíz év múlva újra beszélünk majd egy másik alakítás kapcsán (mosolyog)”- zárta a szilveszteri rendezvényünk sztárvendége.

 

Fintor Gábor

ügyvezető

A következő előadásunk május 4-én, pénteken lesz a Család ellen nincs orvosság címmel a Vidám Színpad társulattól. A rendező, Straub Dezső. A komédiában nem telik el perc nevetés nélkül. Ha rangsorolni lehetne a vígjátékokat, a „Család ellen nincs orvosság!” mindenképpen dobogós helyen végezne. Legszívesebben azt a címet adták volna neki: „Nevetés ellen nincs orvosság!”

 

Jegyek kaphatók a jegy.hu hálózatában, a broadway.hu, valamint a fesztivalkatlan.hu oldalon, a Fesztiválkatlan pénztárában, a tokaji Tourinform irodában. Szép kártya elfogadó hely.

Infó: 06-30-633-0735, 47-552-034